Ana SayfaYaşamHaftanın Filmleri 14 Mart

Haftanın Filmleri 14 Mart

Kemerlerinizi Bağlayın
Antonio ile Elena, beraber "yasak" bir aşk yaşamaktadır, zira Elena`nın Giorgio adında iki senelik bir nişanlısı vardır. Sakin ve huzurlu yaşamı bir anda bu beklenmedik tutku karşısında alt üst olacaktır. Öte yandan, Antonio da Elena’nın en yakın arkadaşının sevgilisidir  ve Giorgio`dan pek haz etmez. Öte yandan Fabio da Antonio’ya  karşı kin beslemektedir.  Aradan 13 yıl geçer, artık Elena ve Antonio evlidir  ve iki çocukları vardır. Üstelik Fabio ile kurdukları iş yolunda gitmektedir. Fakat ikili birbirlerine karşı duygularını sınayacak, çok daha sert bir sınavdan geçecektir. Bu yaşamda artık ne pişmanlıklara ne insanı sınırlayan önyargılara yer olmayacaktır…

Ferzan Özpetek`in aşkın ve tutkunun tehlikeli sularına daldığı son filminin kadrosunda Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Elena Sofia Ricci, Carolina Crescentini ve Paola Minaccioni gibi yabancı oyuncular yer alıyor… 

Sadece Sen
Ali, yaşamında oldukça zor bir dönemden geçmektedir. Nasıl başa çıkacağını düşündüğü bir sırada, sessiz sakin bir hayat sürmekte olan Hazal ile tanışır. Hazal, Ali`nin ketum ve durgun ruhuna büyük heyecan katacak, kalbi onun için çarpmaya başlayacaktır. Birbirlerini tanıdıkça Ali`nin Hazal hakkında öğrendikleri, ona geçmişte kendi yaptığı hataları hatırlatacaktır. Ali her ne kadar boksörlük mesleğini bırakmış olsa da Hazal`a olan aşkı için son bir kez dövüşmesi gerekecektir… 

Aşkın engel tanımadığını ortaya koyan Sadece Sen, zorlukların içinde filizlenen bir ilişkiyi beyazperdeye taşıyor. Emekliye ayrılmış bir boksörle görme engelli bir kızın arasında tutkulu bir aşk olabilir mi? Acaba boksörün geçmişi bu aşka başka bir engel mi oluşturacaktır yoksa o güçlü bağ her şeyin üstesinden gelebilecek midir?  Yapımcılığını Boyut filmin üstlendiği dram ve romantizmi birleştiren Sadece Sen filminin yönetmenliğini Hakan Yonat üstlenirken, kadroda Belçim Bilgin, İbrahim Çelikkol, Kerem Can ve Necmi Yapıcı gibi isimler yer alıyor. 

Büyük Usta
1936 yılında Çin`de siyasi karışıklıklar şiddetlenmiştir ve imparatorluk dağılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Japonlar, Mançurya olarak bilinen ve Çin`in kuzeydoğusunda bulunan eyaletleri işgal altına almışlardır. Evi işgal altındaki Mançurya`da bulunan Büyük Usta Gong Baosen Foshan`a gelir. Daha önceki gelişinde kuzey ve güneyin dövüş sanatlarının birbiriyle kaynaşmasında rol oynayan Gong, bu kez emekliliğini kutlamak üzere gelmiştir. Gold Pavillion`da bir tören düzenlenecektir.

Törenin tamamlaycı bir parçası olarak gerçekleşen kısmında, ustanın daha genç olan birisiyle mücadele etmesi ve bu yolla bildiği dövüş sanatlarını göstermesi beklenir. Bu kez Gong`un öğrencisi, Xingyi`de ustalaşmış olan Ma San bu performansı üstlenir. Gong`un kızı olan ve aynı zamanda babasının ölümcül Bagua tarzı "64 El" tekniğinin de tek mirasçısı Gong Er de babasının emeklilik dönemine geçişini izlemeye gelmiştir. Ip Man`in de orada olduğunu fark eder. Meydan okumalar ard arda gelir.

Need For Speed / Hız Tutkusu 
Ailesinin Marshall Motors adlı otomobil tamirhanesini arkadaşlarıyla birlikte işleten Tobey Marshall, babasının ölümünün ardından kendilerine kalan borçları temizleyebilmek için var gücüyle çalışmaktadır. Mesai saatlerini otomobil tamiratıyla geçiren Tobey, hafta sonlarını yer altı otomobil yarışlarında yarışarak geçirmektedir. Yarışlarla birlikte arabalara ve adrenaline duyduğu tutku katbekat artarken, Dino Brewster isimli düşmanından büyük bir teklif alır. Son derece zengin bir adam olan Dino, Tobey`den dünyanın en hızlı ve donanımlı Mustang`ini yapmasını ister. Tobey de gerekli olan parayı böylece tamamlayabileceğini düşünürek bu teklifi kabul eder. Bu esnada yeni bir yarış hazırlığı başlar ve bu yarışta Tobey ile Dino rakip takımlarda yarışacaklardır. Ancak bu yarış bir ölümle sonuçlanır ve Dino suçu bir şekilde Tobey`nin üstüne yıkar. Tobey iki yılını hapishanede geçirecek, ardından intikam hırsıyla Dino`yu esaslı bir yenilgiye uğratmaya çalışacaktır.

EA Games`in aynı isimli dünyaca ünlü video oyunundan uyarlanacak olan Need For Speed, adrenalin ve macerayı bu kez beyazperdeye taşıyor. Filmin yönetmenliğini Scott Waugh üstlenirken, başrolünde Breaking Bad dizisinin yıldızı Aaron Paul yer alıyor.

Köksüz
Babasının ani ölümüyle dünyası başına yıkılan Feride, kimsesiz kalan ailesinde baba rolünü üstlenmek zorundadır. Genç kadın artık çaresiz annesi ve iki kardeşini kollamak durumundadır. Zamanla üstlendiği bu rol üzerine iyice yapışır ve gerçek anlamda bir ev reisi vazifesi yürütmeye başlar. Ancak bu durum bir süre sonra aile fertlerinin her birini tarifi zor bir drama sürükler. Anne Nurcan, çaresizce kızı Feride`yi kaybettiği kocası yerine koymaya, kardeşi İlker ise sorumluluğun Feride`ye verilmesinden iyice rahatsız olup ailesinden uzaklaşmaya başlar. Diğer yandan ise en küçükleri Özge`nin yalnızlıkla mücadelesi tüm hızıyla devam etmektedir. Feride`nin bu ağır yükten kurtulmak için bir karar verir ve bu karar herkesin kaderini değiştirir. 

Filmin yönetmen koltuğunda sinemadaki ilk uzun metraj deneyimine imza atan Deniz Akçay Katıksız bulunuyor.

Bay Peabody ve Meraklı Sherman: Zamanda Yolculuk
Bay Peabody, hem bir kaşif hem bilim adamı, hem gurme hem Olimpiyat Madalyası kazanmış bir atlet ve de dünyanın en başarılı köpeğidir! En dahice icadı olan Wabac isimli zaman makinasını kullanan Mr. Peabody ve onun evlatlık oğlu Sherman, zamanda yolculuk yaparak dünyayı değiştiren tarihi olayları ilk elden izlerler. Fakat Sherman okulda kendisine bulaşan şımarık Paddy`ye kendisini ispatlamaya çalışırken, hiç yapmaması gereken bir şeye bulaşır ve zaman yolculuğunun kurallarını çiğner! Bay Peabody ve Sherman şimdi geçmişi düzelterek, geleceği kurtarmak zorundadır! Ama uzay-zaman boşluğunu “tamir etmek" sandıkları kadar kolay olacak mıdır?

Yönetmenliğini çizgi sinemanın emektar ismi Rob Minkoff’un üstlendiği animasyonda Bay Peabody’nin Türkçe seslendirmesini ise Yekta Kopan üstleniyor.

Zaman Makinesi
Hayatta isteyebileceği her şeyi çalışmaksızın elde etmiş olan Tolga, gamsız bir hayat sürmektedir. Babası Ali Rıza ölünce, miras bıraktığı onca şeyden Tolga`ya kala kala bir Anadol STC 16 kalmıştır. duruma anlam verememenin yanında epey de sinirlenmiştir. Ancak öfkeyle gaza bastığında birden havaya yükselir ve göğe çıkar. Bir plaja iniş yaptıktan sonra arabayı tamire götürür fakat insanlar giyiminden konuşmasına kadar yaptığı her şeyi garip karşılamaktadır. Tamir parası konusunda ustayla anlaşamaz. Usta bunun üzerine kendisine yanında çalışmayı teklif eder. Tolga`ya da her şey tuhaf gelmeye başlamıştır ki o sırada bir şey fark eder: Artık bulunduğu yılda değildir! 1973 yazına arabayla iniş yapmıştır. Yersiz yurtsuz ve parasız kalan Tolga`ya acıyan Çiko onunla ilgilenip onu kollamaya başlar. 1973 yılının nostaljisinin yaşamanın yanında Tolga, tanıdığı insanlarla ve yaşadıklarıyla o yaşına kadar almadığı bir hayat dersi de alacaktır. 

Yönetmenliğini Yeşilçam`ın usta ismi Aram Gülyüz`ün yaptığı, başrolünde başarılı komedi oyuncusu Gürgen Öz`ün yer aldığı komedi filmi, yeni aldığı klasik model bir arabayla ilk sürüşünde bir anda hız yapınca, kendisini 40 sene önce geçmişte bulan bir adamın başına gelen eğlenceli hikayeleri beyazperdeye taşıyor. 

Dursun Çavuş
Dursun Çavuş, 1973 yılı Türkiyesi’nde Adıyaman`da postacılık yapmaktadır. Oğlu Abuzer, belediye başkanı Reşat`ın kızına aşıktır. Ancak Reşat, aynı zamanda da ağadır ve adamları Dursun`un peşini bir türlü bırakmaz. Ağanın çektirdiği sıkıntılar yüzünden Dursun Çavuş, intikam almak için başta karısı Server olmak üzere çevresinden de büyük destek alarak belediye başkanlığına adaylığını koyar. Seçim kampanyası için sıradışı yöntemler dener hatta halkına deniz getirmeyi bile vaat eder. Bunlar olup biterken ağa da rakibini yarış dışı bırakmak için planlar yapmaktan geri durmaz. Acaba postacı Dursun Çavuş, ağaya rağmen Adıyaman belediye başkanlığını kazanabilecek midir?

Rüzgar Yükseliyor
The Wind Rises, uçaklara bir hayli ilgili olan ve bir gün uzman bir uçak tasarımcısı olmanın hayallerini kuran başkahraman Jiro`nun hikayesini ele alıyor. En büyük idolü ise bu alanda tanınmış bir uzman olan, Alpler`in ötesindeki Caproni`dir. Caproni işlerinin estetik güzelliği ve muazzam teknik becerisiyle bu alanın önde gelen isimlerinden biri olmuştur. Çocukluğundan beri görme sorunları yaşayan Jiro, 1930`ların sonundan önemli bir kurumun uçak departmanına girmeyi başarır. Zaman ilerledikçe başarısı patronlarının da ilgisini çeker ve onu istediği gibi tasarım yapması konusunda özgür bırakmaya karar verir. İkinci Dünya Savaşı başlamak üzeredir ve Jiro`nun hayatında birçok şeyi değiştirecektir.

Filmin yönetmen koltuğunda usta sinemacı Hayao Miyazaki bulunuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI