Ana SayfaYaşamHaftanın Filmleri 22 Ağustos

Haftanın Filmleri 22 Ağustos

Günah Şehri: Uğruna Ölünecek Kadın

Günah Şehri`nin zifiri karanlık gecelerinden birinde Dwight McCarty ile karşılaşırız. Dwight işleri nasıl berbat ettiğini düşürken `hayat` adını verdiği gri ve hissiz cehennemden kaçıp sıfırdan başlayabilmek için her şeye hazır gibidir. Bilmediği şey ise pek yakında tek aşkı Ava`nın çıkıp gelecek olmasıdır… Zamanında kalbini fazlasıyla kıran güzeller güzeli Ava, sonrasında cani milyarder Damien Lord ile evlenmiş, şimdiyse kocasından ve koruması Manute`dan kurtulmak için Dwight`ın yardımına muhtaç kalmıştır. Dwight belalarla dolu bu şehirde kimseye güvenmemesi gerektiğini unutur ve Ava`ya yardım etmek için kendini tehlikeli bir oyunun ortasına atar. Bu esnada şehrin diğer köşelerinde de karanlık yeniden uyanışa geçmiştir…
Frank Miller`ın grafik romanından sinemaya uyarlanarak büyük sükse yaratan Sin City`nin yıllardır merakla beklenen devam filmi sonunda izleyiciyle buluşuyor. Frank Miller`ın senaryosunu yazdığı ve Robert Rodriguez`le birlikte yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Josh Brolin, Eva Green, Jessica Alba, Mickey Rourke, Bruce Willis ve Joseph Gordon-Levitt gibi isimler bulunuyor.

Betondaki Çatlaklar

Yönetmen Umut Dağ, Kuma`dan sonra ikinci uzun metrajlı filmiyle karşımıza çıkıyor. Ertan, 10 yıl hapis yattıktan sonra cezasını çekerek özgürlüğüne kavuşur. Hayata yeniden başlamakta kararlıdır. Ancak çevresindeki kimseyi bu isteğinin içtenliğine inandıramaz. Ertan, artık hiçbir şekilde suça karışmak istememektedir. Aklında pek çok plan vardır. Bir yandan da hapisteyken görmediği oğlu Mikail`le ilgili duydukları onu korkutur. Oğlunun en büyük hayali müzisyen olmaktır ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaktır. Yeterli parayı bulabilmek içinse uyuşturucu satmayı dahi göze alır. Ertan, oğlu Mikail`in kendisi gibi bir kaderi olmaması için elinden geleni ardına koymayacaktır. Kim olduğunu gizleyerek ona yaklaşmaya çalışır. Acaba Ertan, oğlunu bu bataktan kurtarabilecek midir?

Çakma Polisler

Ryan ve Justin oyuncu olmaya çalışan ancak her seferinde çuvallayan iki kafadardır. Son başarısızlıklarının ardından soluğu arkadaşlarının düzenlediği kostüm partisinde alan ikili polis kostümleriyle mekana giriş yaparlar. İçeriye girdiklerinde bunun maskeli balo olduğunu fark edip partiyi terk ederler. Üzerlerindeki polis kıyafetlerini gören sokaktaki insanlar iki arkadaşı gerçek birer polis zanneder ve ikili yaşanan bazı olayların ardından bir nevi birer kahraman haline gelir. Ryan ve Justin üzerlerindeki üniformaların ne denli etkileyici göründüğünü kısa bir süre içinde fark eder ve bu oyunu bir süre daha devam ettirmeye karar verirler. Ancak bir noktadan sonra artık üniformalarını sokakta yürüyen insanlara değil, gerçek suçlulara karşı kullanmak zorunda kalırlar.
Çakma Polisler`in yönetmen koltuğunda Luke Greenfield bulunurken başrollerde Nina Dobrev, Angela Kerecz ve Jake Johnson bulunuyor.

Fırtınanın İçinde

Küçük bir kasaba olan Silverton, beklenmedik bir şekilde kasabayı vurmaya başlayan hortumların etkisi altında kalmaktadır. Hortumların verdiği zararlar gitgide artarken kasaba halkı bu hortumların daha da kötüleşeceğini öğrenir. Bu durumda pek çok insan yaşadıkları yeri terk etmeye hazırlanırken, bir kısmı da gelecek büyük hortumu görerek hatta görüntüleyerek tarihi bir anı yakalama isteğiyle yanıp tutuşmaktadır.
Filmin yönetmenliğini daha önce Final Destination 5`ten tanıdığımız Steven Quale yapıyor. Başrolleri ise Sarah Wayne Callies, Richard Armitage ve Jeremy Sumpter paylaşıyor.

Postacı Pat

Pat Clifton çevresi tarafından sevilen, iyi niyetli bir postacıdır ve yıllarını İngiltere`nin kuzeyindeki Greendale kasabasında mektup dağıtarak geçirmiştir. Postacı Pat`in tek hayali eşi Sara`yı geç kalmış bir balayı tatili için İtalya`ya götürmektir. Bunun tek yolu departmanın müdüründen alacağı bonus ödemelerinden geçmektedir. Ancak bölüm müdürü değişip yerine yeni biri atanınca ilk iş olarak bonuslar kaldırılır. Gerçeği öğrenen Pat eve döndüğünde eşine balayının iptal olduğunu açıklamaya çalışırken bir televizyon programına denk gelirler. Bir yetenek yarışması olan bu şov, kazanana ödül olarak İtalya tatili vaad etmektedir. Postacı Pat böylesine sıradışı bir tesadüfü değerlendirmeye karar verir ve yarışmaya başvurmak için kolları sıvar.
Yönetmenliğini animasyonun mutfağından gelen Mike Disa`nın üstlendiği aile animasyonun orijinal seslendirme kadrosunda ise David Tennant, Rupert Grint, Jim Broadbent gibi isimler yer alıyor.

Şef

Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer. Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl`a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi işinin patronu ol! Oğlu Percy ve eski bir arkadaşı olan Martin`in yardımıyla Carl Amerika yollarında yemeğe ve yeni lezzetlere ve de en önemişi hayata dair tutkusunu yeniden keşfedecektir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Jon Favreau`nun üstlendiği dramatikomedi filminin kadrosunda Favreau`ya Scarlett Johansson, Sofía Vergara ve Robert Downey Jr., John Leguizamo, Dustin Hoffman ve Oliver Platt gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

Sürpriz Damatlar
Claude ve Marie Verneuil, değer ve geleneklerine bağlı yaşayan, çocuklarına da bu yaşam biçimini aşılamaya çalışan katolik bir ailedir. Gelgelelim dört birbirinden çekici genç kadının ebeveyni olmak zannetikleri kadar kolay değildir. Zira büyük kızlarının bir müslümanla, diğerinin bir yahudiyle, üçüncünün ise Çinli Chao ile evlenmeleri tam anlamıyla bir şok yaşamalarına neden olmuştur. Neyse ki en küçük kızları kendi geleneklerine uygun bir Fransız katoliği olan Charles ile birliktedir ve bu bile onları avutacak bir gelişmedir. Ancak Charles`ı akşam yemeğine çağırmaya karar verdiklerinde durumun hiç de bekledikleri gibi olmadığını fark ederler. Verneuil`ler büyük bir trajedi olduğunu düşündükleri bu evliliği engellemek için ellerinden geleni yapacaktır.
Philippe de Chauveron`un yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Christian Clavier, Chantal Lauby ve Ary Abittan gibi isimler yer alıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI