Ana SayfaYaşamHaftanın Filmleri 25 Ekim

Haftanın Filmleri 25 Ekim

Benim Dünyam:

8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca`nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız. Film, Mahir Hoca`nın karanlığın içindeki Ela`nın elinden tutarak onu üniversite sıralarına kadar taşıyışını ve Ela`nın umut ve vefa hikayesini anlatıyor. 

Benim Dünyam; sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikayesidir.
Benim Dünyam filminin, 2005 Hindistan yapımı Black filminin uyarlaması (remake) olduğu, filmin yapımcıları tarafından da doğrulandı.

Kaptan Phillips:

Film, hikayesini 2009 yılında yaşanan gerçek bir olaydan alıyor. Maersk Alabama adlı yük gemisinin Somalili korsanlar tarafından rehin alınmasını anlatıyor ve adını geminin kaptanı olan Richard Phillips`in adından alıyor.

Arada Kalan:

New York`ta yaşan bir ailenin küçük kızı olan Margo, ailesinin boşanmasıyla birlikte hayatında bir çok değişim yaşayacaktır.

Şevkat Yerimdar:

“Şevkat Yerimdar” filmi, bir gün Balat çarşıda Şevkat Yerimdar’ın sahip olduğu yumurtacı dükkânına araba girmesiyle Şevkat’ın yaşadıkları ve değişen hayatını konu alıyor. Karakter komedisi olan filmin baş karakteri “Şevkat Yerimdar”, öfke kontrolü sorunu olan, dürüst, yufka yürekli, cesur, tüm mahallelinin sevdiği, gizli, tanınmayan kahramanlardan.

Üç Yol:

Babasının ve küçük Zeliha`nın, abisi Yusuf`a olan aşırı ilgilerinden dolayı Bünyamin`in çocukluğu kıskançlık duyguları ile geçmiştir. Hep birlikte oyun oynarlarken, Bünyamin Zeliha’nın Malabadi Köprüsü’nden düşüp boğulmasına sebep olur. Vicdan azabı yıllarca Bünyamin’in peşini bırakmaz. Abisi ile hiç bir şekilde yüzleşemeyen Bünyamin, çareyi sürekli uzak yerlere kaçmakta ve başkalarına iyilik yapmakta arar. Uzun süredir de Bosna’da toplu mezarlardan kayıpların cesetlerini çıkarmakla meşguldür. Kayıplar komisyonunda çalıştığı süreçte kendine ve herşey yabancılaşır. Rüyalarında kendisini abisi olarak görmeye başlar. Yüzü peçeli mavi elbiseli bir kadının peşinden kuyusunu aramaktadır.

Aşk Ağlatır:

Hüzünlü bir aşk hikayesini; hastalık, ihanet ve acı ekseninde ele alan filmin yönetmen koltuğunda senaryo yazarı ve yönetmen Mehmet Taşdiken bulunuyor. Filmin başrollerini ise tanınmış oyuncular Melih Selçuk ve Ceyda Ateş paylaşıyor.

Başka Söze Gerek Yok:

Amerikan bağımsız sinemasının tanınmış yönetmenlerinden Nicole Holofcener`in yönetmenliğini üstlendiği, ilk gösterimini Toronto Film Festivali`nde yapan Başka Söze Gerek Yok, Haziran ayında kaybettiğimiz, The Sopranos dizisinin yıldızı James Gandolfini`nin rol aldığı son film. Başrolde Gandolfini`ye Seinfeld dizisinde Elaine rolüyle tanıdığımız Julia Louis-Dreyfus eşlik ediyor. Kızına düşkün Albert, eşinden yeni boşanmıştır, tıpkı masöz Eva gibi. Bir partide tanışan Eva ve Albert, yakınlaşmaya ve sonunda görüşmeye başlarlar. Ne var ki, Eva`nın arkadaş olduğu bir kadın müşterisi, bu tatlı denklemi alt-üst edecektir: Albert hakkında kimsenin bilmediği gerçekleri anlatacak olan bu kadın, Albert`ın eski eşidir.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI