Makyajla çok içli dışlı değilseniz arkadaşlarınızın makyaj çantalarında bulunan birkaç düzine makyaj fırçasına anlam veremezsiniz. Makyaj fırçalarına bir şans verin ve haberimizi okumaya devam edin.
Fondöten Fırçası
Yassı, yuvarlak, sert ya da yumuşak özelliklere sahip olarak birbirlerinden farklılaşırlar. Doğal olarak, farklı özellikler de yüzünüzde farklı sonuçlar yaratır. Kıl yapısının seyrek olduğu özellikle duo fiber fırçalar yüzünüze ürünü oldukça ince uygulamanızı sağlar. Sert ve yassı fırçalar ise tampon hareketlerle kullanılır ve yüzünüzde fondöten olduğunu kimseden saklayamazsınız.
Kapatıcı Fırçası
Fondöten fırçalarının minyatürleri diyebileceğimiz bu fırçalar gözaltı, burun kenarları ve fondötenin gizleyemediği kusurları örtmek için kullanılır. Dikkat! Fırçaya fazla ürün almamaya ve kapatıcınızla fondöteninizin geçiş bölgelerinde keskin çizgiler olmamasına özen gösterin.
Açılı Allık/Kontür Fırçası
Bu yumuşacık fırça, şeklinden dolayı elmacık kemiğinin altına yani geleneksel kontür bölgesine cuk diye oturarak en doğru uygulamayı sunar.
Stippling Fırçası
İki renkli yumuşak yapısıyla neredeyse her ihtiyacınızı karşılar. İster aydınlatıcınızı uygulayın, ister krem kontür ve allığınızı dağıtın, isterseniz de makyajınızın sonunda bütün yüzünüzün üstünden geçerek çok daha doğal bir görünüm yakalayın.
Pudra Fırçası
Pudrayı en doğru uygulayacağınız ürün kuşkusuz fırçalar. Fırça sayesinde cildinize fazla ürün uygulamaz ve parlamaların önüne geçersiniz.
Far Fırçaları
Hepimizin en çok aşina olduğu bu fırçalar aslında çeşit çeşit. Aldığımız paletlerin içinden çıkan minik aplikatörleri istediğiniz rengi süngere alarak göz kapağınıza bastırarak kullanın. Geniş fırçaları istediğiniz rengi gözkapağının tamamına uygularken kullanabilirsiniz.
Karıştırma Fırçaları
Göz kapağındaki renklerin geçişini sağladığı için yapıları çok yumuşak olmayan bu fırçaları kullanarak makyajda seviye atlayın. Boyut olarak daha küçük karıştırma fırçalarını ise kirpik diplerinden yukarı hareketlerle kullanarak far oturtma fırçası olarak faydalanabilirsiniz.
Kesik Uçlu Eyeliner Fırçası
Hepimizin bayıldığı kuyruklu eyelinerlar, evet, bu fırçanın eseri. Jel eyelinerların ekürisi olan bu fırça size en kolay uygulamayı sunar.
Yelpaze Fırça
Bu fırçalar şeklinin güzelliğinin yanı sıra oldukça geniş bir kullanım yelpazesine sahip. Az ürün alan bir fırça olarak toz allık, aydınlatıcı ve hatta kontür ürünleriniz için birebir. Aynı zamanda fazla sürülen pudradan kurtulmak için de kullanabilirsiniz. Ünlü makyaj sanatçılarının favori fırçalarından olan yelpaze fırçalar adeta mükemmel son dokunuş için.
Kaş/Kirpik Fırçası
Kaşları taramanıza ve kaş far ya da kaleminizin doğal kaşlarınızla bütünleşmesi için kaş fırçası kullanılıyor. Bunun dışında kaş fırçanız, yüzünüzde başka bir fırçanın kılının dökülmesi durumunda makyajınıza zarar vermeden kılı almanızı da sağlar. Kirpik fırçasını birçok kişi kullanmasa da yapışan kirpiklerinizi ayırmak için kullanmalısınız. Yapışan kirpiklerinizi maskaranızın fırçasıyla ayırmaya çalışırsanız yoğun ve topaklanmış bir sonuç alabilirsiniz.
Dudak Fırçası
Özellikle dudaklarınız dolgunsa dudak fırçasına ihtiyacınız olmadığı fikrine kapılmış olabilirsiniz. Fakat dudak fırçaları, ruju direkt dudağınıza sürdüğünüzden daha net bir ton sağlar.
Haber: Gökçe Güneş