Ana SayfaYaşamHayatınızı Kolaylaştıracak Mutfak İpuçları

Hayatınızı Kolaylaştıracak Mutfak İpuçları

Yemek yapmayı sevenlerimiz mutfakta saatlerini harcıyor. Biz de sizinle zamandan kazandıracak ve hayatınızı kolaylaştıracak küçük tüyoları paylaşmak istedik.

Patates haşlarken içine bir kaşık sirke koyun. Rengi daha sarı ve daha lezzetli olur. Filizlenmesini önlemek için aralarına bir adet elma yerleştirin; uzun süre bozulmadan kalacaktır.

Domatesin kabuğunu kolay soymak için kaynar suya daldırıp, bıçağın tersi ile domateslerin üzerinden gidilir.

Haşlama suyuna ekleyeceğiniz bir miktar süt, karnabaharın beyazlaşmasına ve kötü kokmamasına yardım eder.

Kullandığınız portakal ve limonların kabuklarını rendeleyip, toz şekerle karıştırıp bir kavanoza koyup, buz dolabında saklayın. Kek ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz.

Peyniri kolay rendelemek için 10 dakika buzlukta bekletin.

Karides haşlarken içine 1 kaşık sirke koyarsanız, kokusunu alır.

Hamburger köftelerinizi yaparken şişmemelerini ve ekmek arasında düzgün görünmelerini istiyorsanız pişirmeden hemen önce ortalarına parmağınızla bastırmanız yeterli.

 
 

Su içmek günlük yaşamda oldukça önemli. Çocuklarınızı su içmeye teşvik etmek ya da misafirlerinize güzel bir sunum hazırlamak istiyorsanız buz kalıplarınızı suyla doldurmadan önce küçük meyvelerle doldurun ve öyle dondurun.

Keklerinizi, peynirlerinizi ve daha birçok şeyi daha düzgün ve dağılmadan kesmek için diş ipinden yardım alabilirsiniz.

Buzdolabı fazla doldurulmamalıdır. Tıka basa doldurulan buzdolaplarında soğuk hava rahat dolaşamaz ve gıdalar yeterince soğumaz. Bu durum gıdalarda besin kaybına veya bozulmalara neden olur. Buzdolabını temizlemek ve kötü kokulardan arındırmak için 3 litre suya 1 fincan karbonat koyup karıştırın ve bu su ile dolabınızı temizleyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI