Ana SayfaYaşamLÖSEV Trendus 12 Yıla 12 Bez Bebek

LÖSEV Trendus 12 Yıla 12 Bez Bebek

Ben bu bebeği tasarlarken çocukları daima mutlu görmek istediğim için, onların da baktıklarında mutlu olabilecekleri bir bebek olsun istedim. Onlara neşe ve enerji verecek renkleri bir araya getirmek istedim. Bilezikleri mesela onlara uğur getirmesini dileyerek yaptım. Seçtiğim her rengin ayrı bir duygusu var: Huzur, şans, mutluluk, sağlık… Bu renkleri bir araya getirmek istedim bebekte. Bu renkli bebeğin adını da “Neşeli Bebek” koydum. Kızım Zehra’nın önemli katkıları var. Yüzünün detaylarını o çizdi, kocaman bir gülücük yaptı. Bu bebeğin tüm çocuklarımıza sağlık mutluluk getirmesini diliyorum.

Hülya Avşar

Biraz yorucu bir yolculuk oldu. Zira projede yer alacak isimleri seçerken hiç mütevazı davranmadık. Projede yer alan her isim ya LÖSEV için, ya da Trendus’un önemsediği isimlerdi. Hepsi de bebeğine çok özendi ve ortaya harika bir sonuç çıktı. Bizim bebeğimizi, Trendus adına ben tasarladım. Trendus ağırlıklı olarak moda portalı olduğu için 2010 trendlerinden birini, 50’ler tarzı bir konsept seçtim. Pied de poule, en sevdiğim desenlerden biri olduğu için Trendus’a da yakışır diye düşündüm. Kloş etek, 3 kat takma kirpik, atkuyruğu, yüz ifadesi ve keşke herkes görse dediğim fırfırlı külotuyla Trendus bebeği tam istediğim gibi oldu. Bu bebeği tasarlarken tüm kız çocuklarının sahip olmak isteyeceği, bez bebekten biraz daha ışıltılı, eğlenceli bir tasarım olsun istedim. Zira bu bebekler LÖSEV`in internet sitesinde yıl sonuna doğru satılmaya başlanacak ve bundan gelecek gelirin de önemi büyük.

Deniz Ünaldı – Trendus Genel Yayın Yönetmeni

Eskiden çok sık örgü örerdim o zamanlardan kalan yünlerle saçlarını tamamladım ve pırıltıyı seven biri olarak da gümüş simli kumaş ve ufak aksesuarlar kullandım.

Çağla Şikel

Kendimi düşündüm. Ben kendimi çok komik bulurum. Kendimle çok eğlenirim. Örneğin benim bir çok karikatürüm yapıldı, ustalar tarafından hicvedildim. Ben aynada da kendimle çok eğlenirim. Bu bebeğin ciddi, komik, eğlendirici Cemil İpekçi olmasını istedim.

Cemil İpekçi

Bu konu çok hassas. Sağlıklarına kavuşmaları çok önemli. Sonrasında onlar her şeyi isteyebilirler diye düşünüyorum. Onun için adı "İstiyorum Bebek" her şeyi isteyebilirler. Bu onların hakkı. Oynamak, koşmak, bisiklete binmek onların en doğal haklarıdır.

Derya Baykal

Bu bebek beni inanılmaz duygusallaştırdı. Bu hastalıkla mücadele eden binlerce çocuk ve ailenin hassasiyetini ve üzüntüsünü içimde hissettim. 2 Kız çocuk annesiyim. Bu bebeği o hassas duygularla yüklü halde “umarım çok faydası olacak” düşüncesi ile tasarladım. Paris’te sergilediğim elbiselerde kullanılan kumaş ve işçilik nasılsa bu bebek içinde aynı çalışmayı hayat geçirdik. Kullandığımız kumaş Osmanlı tarzı, elde işlenmiş bir kemeri var. Couture bir tarz yarattık O’na. Malzeme seçiminde de son derece kaliteli davrandık. Çocukların yaşlarına uygun şekilde süsledik birazda. Çünkü bu çocuklar her şeyin en güzeline, en kalitelisine layık. Bu bebeklerde de bunu yansıtmak istedim. İstiyorum ki bu bebekler çok fayda sağlasın.

Dilek Hanif

Hissettiğim tek şey çocuklara benden bir parça sunabilmekti. Spor giyinmeyi çok severim. kullandigim pöti kare kumaş bana aileyi ( piknik masa örtüsünü) sıcaklığı hatırlatır, kot pantolon rahat olmayı, bahçıvan şirin olmayı hatırlatır. Kalbimin çocuklar için umutla çarptığını hissettim ve LOSEV e tekrar tekrar içimden teşekkür ettim. İyi ki varsın LOSEV.

Açelya Akkoyun

Bu bebeğe önümüzdeki yaz koleksiyonumun detaylarını koydum. Bebeği abiyeleştirmeye çalıştım. Adeta tütü giymiş bir kız çocuğu gibi olsun istedim.

Özgür Masur

Benim bebeğim mesleğimi yansıtsın istedim. İlk önce bir podyumda yürütmek istedim ama biraz zorladı beni o konuda :))) Sonra dedim ki ‘tamam bugün defileye çıkmasın kapak çekiminde olsun :)))’ Gerçi bu da çok ama çok zorladı. Çünkü bebeğin aslı oturuyor ve onu duruyor pozisyonuna getirmek çok zor :)) Ve sonunda başardım. Gördüğünüz  gibi onu Trendus kapak kızı yaptım. Tıpkı bir dergi gibi sağında solunda konular yazıyor :)))))))   

Tülin Şahin

Lösev’i tanıyorum. Çok önemli bir çalışma yapıyor ve çok iyi işler başarıyor. Hele çocuklar söz konusu olunca “Çorbada Bizim de Tuzumuz Olsun” istedik. Asistanım Hande’nin de katkıları ile tasarladık. Seneler önce İstanbul Modern’de bir projede benzer bir çalışma- küçük bebek paltoları- hayata geçirmiştik. Bu bebeği görünce O’na da palto giydirmek istedik. Sonra biraz şık olması için tül bir etek giydirdik.
En hassas olduğum konu çocuklar, daha sonra Çevre ve hayvanlar geliyor. Çünkü onlar kendilerini savunamıyorlar ve en hoyratça davrandığımız konular bunlar. Bunun gibi inandığım projelerde daima yer alacağım. Umarım önemli faydalar elde edeler….

Bahar Korçan

Keşke 10 bebeğim olsa diye düşündüm. 1 tanesiyle yetinemiyorum. Sonuçta proje çok hassas ve çok heyecanlandım. Çok çocuksu bir iç dünyam var ve çok mutluyum. Bunu da tasarımlarıma dökerim. Yani mutluluğumu malzemeye dökerim. Ben çok inandığım projelere girerim ve bu projeye çok inandım. Çok büyük bir heyecanla çalışıyorum. Ama genelde kapıya dayanınca iyi çalışırım. O yüzden şu anda gerçek bebeği görmüyorsunuz.

Tuvana Büyükçınar

Bebek cinsiyetsiz olsun istedim, ama daha sonra biraz kıza benzedi. Lösemili çocuklar bu hastalık sırasında saçlarını kaybediyorlar ve bu nedenle çok saç da yapmak istemedim.
Ben daha çok duyguları ve karakteri üzerine gittim. Bebeğim çok heyecanlı ve karnında kelebekler uçuşuyor. Sade ve dürüst bir bebek o.

Beren Saat
 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI