Ana SayfaSağlıkİnce bacaklar için 7 egzersiz

İnce bacaklar için 7 egzersiz

İnce ve sıkı bacaklar tüm kadınların hayali. Önereceğimiz birkaç egzersizle yaza daha ince bacaklar ve sıkı bir kalçayla girin. 

Chair Squat

Yeni başlayanlar bu hareket tam size göre… 
Harekete oturarak başlayın. Bu egzersizde ağırlık merkeziniz bacaklarınızda olacak. Yavaş hareketlerle sandalyenin hizasında oturup kalkın. İçinizden ikiye kadar sayarak egzersiz sürenizi belirleyebilirsiniz. Hareketin en önemli unsuru sandalyeye tam oturmamanız. Bu egzersizden verim almak istiyorsanız oturuyor gibi yapmanız şart. 

Lunge

Vücudunuzun üst kısmı sabit kalacak şekilde öne doğru bir adım atın ve dizinizi 90 derece bükerek aşağıya doğru inin. 1-2 saniye bu pozisyonda kaldıktan sonra tekrar yukarı kalkın ve başlangıç pozisyonuna geçin.
Üst bacaklarınızı harekete geçirecek bu egzersizi her iki bacağınız için10-15 arası 3 set şeklinde tekrarlayın.

Warrior III (Savaşçı 1 Duruşu)
Warrior III yoga duruşuyla hem vücudunuzu esnetecek hem de daha sıkı bir kalça için kaslarınızı harekete geçireceksiniz. 
İki ayağınız üzerinde dik durun. Daha sonra sol bacağınızı yavaşça arkaya doğru kaldırın. İlk etapta hareketi kusursuz yapmaya çalışmayın. Vücudunuzun duruşunu bozmadan ayağınızı kaldırabildiğiniz yere kadar kaldırın. Dizinizi kırmadan olabildiğince düz durarak 5 kez nefes alıp verin. Yavaşça eski pozisyonunuza geri dönün. Sağ bacağınıza geçin ve hareketi bacak değiştirerek birkaç defa tekrarlayın. 

Low Lunge Hover
Vücudunuzu sabit tutun ve  sağ ayağınızı bir adım arkaya atın. Sol dizinizi bükerek kollarınızı başınızın üzerinde tutun. Vücudunuzu dengede tutarak Warrior III’de yaptığımız gibi sağ bacağınızı kaldırın. 3 kez nefes alın ve başlangıç noktanıza geri dönün. Bu hareketi her iki bacağınızı değiştirerek setler halinde tekrarlayın.

Step Up

Basit ama etkili egzersiz için step tahtanız yoksa diz seviyenizin biraz altına gelecek yükseklikte bir tahta ya da merdiven basamaklarından yararlanabilirsiniz. Sağ ayağınızı tahtanın ortasına koyun. Karnınızı sıkarak kendinizi yukarı kaldırın ve aşağı inin.

Bu hareketi iki bacağınız için 15-20 kere 3 set olarak tekrar edin. 

Glute Kick

Dizlerinizin ve dirseklerinizin üzerinde, yüzüstü pozizyonda durun. Sağ dizinizi 90 derece bükerek topuğunuz havaya bakacak şekilde kaldırın ve indirin.
Aynı hareketi her iki bacağınız için 15-20 kere 3 set halinde tekrarlayın.

V-Position

Balerinlerin hareketlerini andıran V-Position bacaklarınızın iç kısımlarını sıkılaştırmak için mükemmel bir yol. Sandalyeye tutunarak parmak uçlarınızın üzerinde durun. Topuklarınızı kaldırabildiğiniz kadar havaya kaldırın. Bu pozisyonda kalkıp inerek hareketi 10-15 kere 3 set halinde tekrarlayın. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI