Ana SayfaTeknolojiInstagram`da daha fazla beğeni için yapmanız gerekenler

Instagram`da daha fazla beğeni için yapmanız gerekenler

Instagram`da daha fazla beğeni almak istiyorsanız filtrelerden uzak durmalısınız. Üstteki fotoğrafta en çok like alan filtreleri görüyorsunuz. Tahmin edilenin aksine en çok like alan fotoğraflar aslında filtresiz olanlar. O yüzden daha fazla beğeni almak için siz siz olun filtrelerden uzak durun. 

Beğeni sayınızı arttıracak bir diğer şey ise fotoğraflarda yüz kullanımı. Yüzün gözüktüğü fotoğraflar daha fazla etkileşim alıyor. Bunun önemli bir sebebi de Instagram kullanıcılarının doğallığa önem vermesi. 

Daha fazla etiket daha fazla etkileşim alıyor. Bildiğiniz gibi Instagram`da etiket beğeniyi arttırmanın en önemli yolu. Alakalı etiket kullanımını arttırmanız fotoğraflarınızdaki beğeniyi de arttıracaktır.

İnsanlardan fotoğrafınızı beğenmelerini veya yorum yapmalarını istemeniz onları harekete geçiriyor. Ama tabii ki bunu her fotoğrafınızda yapmamaya özen göstermelisiniz. 

Ve tabii ki etkileşimin yüksek olmasını sağlayan bir diğer özellik de fotoğrafların aydınlık olması. Aydınlık olan fotoğraflar karanlık olanlardan çok daha fazla etkileşim alıyor. Karanlık fotoğraflardansa daha aydınlık fotoğraflar paylaşmaya özen gösterin. 

Yeşil, mavi ve gri tonlarının hakim olduğu fotoğraflar sarı, turuncu ve pembe gibi sıcak renklerin baskın olduğu fotoğraflardan daha çok beğeni alıyor.

* Araştırma Dan Zaralla tarafından 538.270 farklı kullanıcının (rastgele seçilen kullanıcılar) 1.494.175 içeriğini (rastgele seçilen içerikler) inceleyerek gerçekleştirildi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI