Ana SayfaGüzellikKaçınmanız Gereken 7 Makyaj Hatası

Kaçınmanız Gereken 7 Makyaj Hatası

 1. Cildinize dikkat etmemek

Makyaj yapmak bakımlı olmanın bir parçasıdır, evet, ama öncelikle cildin kendi sağlık ve dengesine dikkat etmemek en büyük hataların başında gelir. Cildinizin çok kuru bir cilt veya çok yağlı olmasına izin verirseniz, en güzel makyajı uygulasanız bile sonuçtan tatmin olmazsınız. Üstelik, cildiniz uygun neme sahip olmadığı müddet daha hızlı yaşlanır.

 2. Primer (makyaj bazı) kullanmamak

Primer`lar cildinizde ipeksi bir tabaka oluşturur ve ten makyajınızın doğrudan çizgilerinize nüfuz etmesini engeller. Üstelik makyajınız daha dayanıklı hale gelir.

 3. Ağır göz makyajı uygulamak

İster inanın ister inanmayın, çok fazla uygulanan eyeliner sizi yaşlandırır. Gözlerinizi vurgulayan etkileyici bir makyajdan vazgeçemiyorsanız da çözüm çok basit: Bol miktarda eyeliner uygulamak yerine bir "blending" fırçası edinin ve uyguladığınız uygun miktarda göz makyajını fırçayla yayarak, etkileyici görünüme hem daha doğal hem de daha sağlıklı yoldan ulaşın.

 4. Parıltı ve simlerin daha genç gösterdiği inancı

Sandığınızın aksine parıltılar ve simler yüzünüzde dikkat çekmek istemeyeceğiniz çizgilere ve izlere adeta spot ışığı tutar. Yüzün belirginleştiği köşelere (göz kapağı ve dudaklar) parıltı uygulamaktan vazgeçin. Buna karşılık yanaklarınıza uygulayacağınız ufak ışıltılar iyi görünmenizi sağlar.

 5. Kaşları yeterince doldurmamak veya fazla doldurmak

Yaş ilerledikçe, kaşların belirginliği azalır ve bu durum normaldir. Onları yeterince doldurmazsanız hayal ettiğiniz daha genç görünüme kavuşmanız zordur. Öte yandan fazla dolgun kaşlar da demode bir Broadway yıldızı gibi görünmenize sebep olabilir.

 6. Eski tip kompakt makyaj ürünü kullanmak

Kompakt pudra, eskidikçe çizgilerimize daha çok yerleşir ve tenimizi adeta "kaplanmış" gibi gösterir. Son yıllarda toz ve diğer pudraların cildimiz için daha iyi olduğu anlaşıldı. Pratiklik için cilt sağlığınızdan vazgeçmeyin ve yeni pudra modellerini takip edin.

 7. Rötuş yapmamak

Makyajınız tamamlandıktan sonra son kez her şeye göz atın. Örneğin rimeli veya ruju fazla kaçırdığınızı düşünüyorsanız ufak bir temizlik yapın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI