Ana SayfaSağlıkKalbe iyi gelen besinler

Kalbe iyi gelen besinler

Badem:

B, E vitaminlerinin bulunduğu magnezyum ve çinko açısından zengin olan bademi günde bir avuç tüketmek kalbe iyi geliyor. Seratonin hormonunun sağlanmasını sağlayan badem bu sayede kişinin modunu da yükseltiyor. Badem sağlıklı atıştırmalıkların arasında ilk sıralarda geliyor.

Yaban Mersini:

Tüm meyveler yararlıdır fakat özellikle yaban mersini antioksidan ve C Vitamini bakımından oldukça zengin. Düşük kalorisi ve şeker oranı ile de kalbimizin olduğu kadar vücudumuzun da dostu.

Brokoli:

B vitamini ve folik asit bulunan brokoli stresi uzaklaştırmak için bire bir. Panik atak, endişe ve stresi uzaklaştırarak kalbe de yararlı olan brokoli yi mutlaka tüketmelisiniz.

Kuşkonmaz:

C ve D vitaminleri içeren kuşkonmaz kalbe iyi geliyor. Pişirmesi kolay olan kuşkonmaz aynı zamanda kalori bakımından da düşük. Antiinflamatuar besinler içeren kuşkonmaz kalbiniz için doğru seçim.

Fasülye:

Fasülyede bir çok sebzeden çok daha fazla protein bulunuyor. Sadece bir bardak fasülye günlük protein ihtiyacımızın dörtte birini  bünyesinde barındırıyor. Ayrıca demir ve B vitamini açısından zengin olan sebze kalsiyumu ile de kalbe iyi geliyor.

Bitter Çikolata:

Bitter çikolata yalnızca stresten kurtulmanın yolu değil aynı zamanda kalbe iyi gelenler arasında ilk sıralarda. Yediğinizde mutlu olmanız da cabası. Her gün bir madlen bitter çikolata kolestrolünüzü de düşürdüğü gibi kalbinize iyi geliyor.

Lifli sebzeler:

Kara lahana ve ıspanak gibi lifli sebzelerdeki demir ve c vitamini  kemikleri güçlendirirken, saç ve dişleri de kuvvetlendiriyor. A vitamini ve magnezyum da sakinliğinizi koruyor. Bunların her ikisi de dolaylı yoldan kalbinize iyi geliyor.

Somon ve diğer balıklar:

Bir çok balıkta B vitamini özellikle B6 ve B12 vitaminleri bulunmaktadır. Seratonin salgılanmasında en önemli olan vitamin B12 bu da balıkta büyük ölçüde mevcut.

Ceviz:

Omega 3 bulunan sağlıklı atıştırmalıklardan olan ceviz de kalbe iyi gelen besinler arasında. Salatanızın üzerine parçalayarak kolabileceğiniz cevizi bu şekilde gün içinde bir öğünde tüketebilirsiniz.

Patates:

Antioksidan bakımından zengin olan patates kalbi koruyor. Tabi patates kalbe yararlı derken bol yağ içinde kızaran patatesten bahsetmiyoruz. Patates kalbe yararlı ama kızartmanın zararlarını da unutmamak lazım. Salata olarak tüketebileceğiniz patatesi yemeklerin içinde haşlama yöntemi ile de tüketebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI