Ana SayfaSağlıkKilo Vermek İçin 5 Temel Kural

Kilo Vermek İçin 5 Temel Kural

Vücuttan tam anlamıyla karbonhidratı kesmek doğru değildir. Karbonhidratlar vücut için temel enerji kaynağıdır. Kesmek yerine azaltın.

Kilo vermeye çalışırken hiçbir öğünü atlamamız gerekir. Metabolizmayı canlı tutmak ve yağ yakımını hızlandırmak adına bu çok önemli. Öğün atlamak aşırı açlığa sebep olduğu için dolayısıyla bir sonraki öğünde fazla miktarda besin tüketimi gerçekleşiyor. Böylelikle kilo vermek güçleşiyor.

Piyasada dolanan şok diyetleri uygulamaktan kaçının. Unutmayın bir diyet ne kadar kısa sıra sürede ve fazla kilo vermeyi vaat ediyorsa muhtemelen o yanlış ve sağlıksız bir diyet olacaktır.

Buğday yerine kepekli ürünleri tüketin. Kepek, çavdar, buğday unu ile yapılmış ürünlerin içerdiği lif miktarı zengindir. Bu yüzden şeker, kolesterol ve tansiyon seviyelerini dengelediği, doygunluk ve tokluk hissi verir.

Gece yemeklerine dikkat. Gece yenen yemeklerde besini tükettiğimiz saatten ziyade tüketilen besinin ne olduğu daha çok önem taşıyor.  Yatmadan yaklaşık 2 saat önce tüketilmesi gerekiyor. Böylelikle kilo vermek için de boşa çabalamamış oluyorsunuz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI