Ana SayfaMücevherKraliyetin en pahalı takıları

Kraliyetin en pahalı takıları

Aşkın ve gücün sembolü mücevherler tarih boyunca kadınların en iyi arkadaşı oldu. Kraliyet ailelerinde çok önemli bir rol oynayan bu eşsiz takılar güç ve lüksü temsil ediyor. En ihtişamlı parçalara sahip olan kraliyet takılarını mercek altına aldık…

Marie Antoinette’tin gerdanlığı

Dünyanın en gösterişli ve pahalı mücevherleri arasında yer alan gerdanlık Marie Antoinette’e ait. Fransa kraliçesi ve Avusturya arşidüşesi olan Marie Antoinette`in gerdanlığının fiyatı 3.7 milyon dolar olarak belirtiliyor. Beyaz elmaslarla bezeli gerdanlığın ortasında iki oval kesim sarı elmas ve çok nadir bulunan pembe elmas bulunuyor. Bu büyüleyici takıda 8.05 karatlık beyaz elmas, 5.24 karatlık sarı elmas ve tek başına 7.06 karat olan pembe elmas kullanılmış. 

Prenses Diana’dan miras Safir Yüzük

Kraliyet mücevherlerinden bahsetmişken Kate Middleton’ın safir nişan yüzüğünü atlamak olmaz. İlk olarak Prens Charles’ın Lady Diana’ya nişan hediyesi olarak verdiği yüzük tarihi bir önem taşıyor. Etrafı elmaslarla çevrili oval safir yüzük dünyanın en pahalı yüzüklerinden. Yüzük o zaman 60.000 dolara özel olarak yaptırılmış. 

Kraliçe Mary’nin elmasları

İngiltere’nin ilk kadın hükümdarı Kraliçe Mary’nin sahip olduğu 34 sıra antika kesim elmastan oluşan kolye altın ve gümüşle bir arada kullanılmış. Daha sonra torunu Prenses Margaret’a hediye edilmiş olan kolye zarafetiyle göz kamaştırıyor. Bir diğer çarpıcı parça ise 500 yıllık olduğu düşünülen ‘ La Peregrina’ adındaki inci kolyesi. 

İsveç Prensesinin elmas tacı

Bu göz kamaştıran tacın sahibi İsveç Prensesi Kathrina Henckel von Donnersmarck. Shizuka elmaslarından yapılmış bu taç yaklaşık 101.27 karat. 

Windsor Düşesi Wallis Spencer’ın mücevherleri

Aslen Amerikalı olan Wallis Spencer Windsor dükü Edward’la evlendi. Kraliyet ailesinin üyesi olan Wallis evliliğin ardından muhteşem mücevherlere sahip oldu. Wallis’in koleksiyonunda en dikkat çeken parça Cartier tasarımı olan safir, elmas ve yakuttan oluşan panter bileklik oldu. Bileklik 12.417.369 dolara satılarak dünyanın en pahalı mücevherleri arasına girdi.

Monako Prensesi’nin Gerdanlığı

Günümüz takılarında en iddialı parça Monako Prensesi Charlene Wittstock’a ait. 1.237 adet elmas, 6 kocaman elmas ve pembe altından oluşan gerdanlığın adı ‘Sonsuz Çağlayan’. Paha biçilemeyen gerdanlığın fiyatı merak konusu. 

Kapurthala Prensesi’nin Kolyesi

Film gibi bir öyküyle Hindistan Kapurthala prensiyle evlenen İspanyol flamenko dansçısı Anita Delgado’ya bu kolye düğün hediyesi olarak veriliyor. Elmas, zümrüt ve kristalden oluşan kolye farklı tasarımıyla da dikkat çekiyor. 

Kraliçe Marie Jose’nin Zümrüt Gerdanlığı

İtalya’nın son kraliçesi Marie Jose’nin sahip olduğu nefes kesen zümrüt gerdanlık işçiliğiyle öne çıkıyor. Sayısız elmasla süslenmiş bu zümrüt gerdanlık ünlü Fransız mücevher markası Van Cleef & Arpels tarafından tasarlanmış.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI