Ana SayfaSağlıkMetabolizma nasıl hızlandırılır?

Metabolizma nasıl hızlandırılır?

Sabah ve öğleden sonra bir bardak kafeinli içecek tüketmek metabolizmanızı hızlandıracaktır. Ancak kafein almakla ilgili bir sağlık sorununuz olup olmadığı konusunda dikkatli olun. 

Günde 500 ml fazla su içmek metabolizmanızın yüzde 20 daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Bu durumda haftada 400 gram fazladan kaybetmenizi sağlar. Vücudunuzun günde en az 2 litre suya ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Bir günde 2 litreden daha az su içmemeye özen gösterin.

Lifli gıdalar metabolizmanızı hızlandırma konsunda en büyük yardımcınızdır. Lifli gıdalar toksinleri atar, tok olmanızı sağlar ve yağ emilimini azaltır. Sebze, meyve, rafine edilmemiş tahıllar yoğun oranda lif içerir.

Öğün sayınızı artırın. Sık sık yemek yemek metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlar. Bu nedenle öğün atlamayın ve ara öğünlerde de meyve, kuruyemiş, galeta gibi gıdalarla sindirim sisteminizi çalıştırın. 

Kırmızı acı biber, turp ve hardal gibi baharatların metabolizma üzerinde hızlandırıcı etkiye sahip olduğunu unutmayın.

C vitamini detoks etkilidir. Beslemenize her öğünde C vitamini içeren portakal, greyfurt, limon gibi turunçgiller ekleyin.

İnsülin dengesizliği sürekli açlık hissine neden olur. Omega 3 yağ asitleri insülin hassasiyetini arttırır, bu nedenle haftada 2-3 gün balık tüketmek zayıflama konusunda size yardımcı olur.

Kalsiyum alımı metabolizmayı hızlandırır. Yağsız süt ve yoğurt, en iyi kalsiyum kaynaklarıdır.

Hareketli olmaya özen gösterin. Arabanızı daha uzağa park edin, asansör yerine merdiveni kullanın, masayı toplarken elinize daha az eşya alarak yürüyüşü artırın. 

Demir, kaslara, yağ yakımı için oksijen taşınmasını sağlar. Demir en çok kırmızı et, yumurta, ıspanak ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI