Ana SayfaMagazinMichael Jackson hakkında bilmedikleriniz

Michael Jackson hakkında bilmedikleriniz

Göbek adi Joseph`ti.

Michael Jackson’un Billie Jean isimli videosu MTV’de siyahî bir sanatçının yayınlanan ilk videosu olmuştu.

Konserlerden önce, suda eritilmiş Ricola şekeri içerdi

MJ bir vejetaryendi.

Jackson hayati boyunca teliflerden, solo albüm kayıtlarından, müzik videolarından ve konserlerden toplamda 500 milyon dolar kazandı.

Jackson öldükten sonra varislerine 1 milyar dolar civarında bir meblağ kazandırdı.

MC Hammer, Michel Jackson’u dans yarışmasına çağırarak meydan okumuştu.

Meksika yemeklerine bayılırdı.

En sevdiği çizgi film karakteri Pinokyo, süper kahraman X-Men’deki Morph karakteriydi.

Ünlü ‘Evde Tek Başına’ filminin çocuk yıldızı Macaulay Culkin, Michael Jackson`un iki çocuğu Paris ve Prince Michael`ın vaftiz babasıydı.

Hollywood`daki ünlü yıldızlar kaldırımında Michael Jackson`un toplam iki yıldızı var.

Jackson 1994 yılında MTV Sinema Ödülleri`nde `En iyi film şarkısı` dalında Özgür Willy filmi için yaptığı `Will You Be There` şarkısıyla ödül aldı.

İngiltere’deki Exeter City futbol takımının taraftarıydı

Jackson çok kolay gıdıklanırdı

Muscles’ adında bir boğa yılanı, ‘Crusher’ adında evcil bir pitonu, Mr. Tibbs adında bir keçi yavrusu vardı. Ama en bilinen evcil hayvanı, Bubbles adındaki şempanzesidir.

Michael Jackson kendisi gibi çocuk yıldız olanlara karsı yakinlik hisseder ve çocuk yıldızlarla dost olurdu. Brooke Shields, Macauley Culkin de bunlardan ikisiydi.

1997 yilinda yapilan genis bir arastirma Michael Jackson`un `Dünyanin en ünlü insani` oldugunu ortaya koydu.

Macauley Culkin, Michael Jackson`in meşhur Neverland oyun parkının tasarımında Jackson`a yardımcı oldu.

Michael Jackson uzun yasamak ve genç görünmek için oksijen yatağı kullandı.

Jackson bir yıl içinde en çok Grammy Ödülü kazanma konusunda 8 ödülle rekoru Carlos Santana ve Norah Jones ile paylaşıyor.

KJackson`un sosyal paylaşım sitesi Facebook`ta 13 milyon hayranı var.

Bir TV belgeselinde, yatağını çocuklarla paylaştığını kabul etmiş ancak bunun seksüel içerikli olmadığını sadece şirin bir şey olduğunu söylemişti

Jackson`un kısa metraj film tadındaki kliplerinin yönetmenliğini dünyaca ünlü yönetmenler yaptı. Martin Scorsese, John Singleton ve John Landis bunlardan bazıları.

Jackson ünlü animasyon dizi Simpson`larda bir bölümde dublaj yaptı fakat bu 12 yıl boyunca sır olarak kaldı. Stark Raving Dad bölümünde 1991 yılında bir akil hastasını seslendirdi ama sözleşmesinde sorunlar sebebiyle bu açıklanamadı. Tüm hayranları o bölümdeki hastanın sesini yıllarca Jackson`a benzetti fakat gerçekten Jackson olduğu Simpson`larin yaratıcısı Matt Groening açıklayınca ortaya çıktı.

Chicago`da bulunan Michael Jackson heykeli Jackson`un yaptırdığı estetik ameliyatlara atıfta bulunan bir heykeldir.

Jackson, yere doğru eğildiğinde insani fizik kurallarına karsı koyuyormuş gibi gösteren özel ayakkabıları kendisi icat etti ve patentini aldı.

2008 yılında gerçeklesen "Thrill the World" etkinliğinde Michael Jackson`in Thriller`ini kutlamak için dünyanın her yanından beyaz eldivenli, zombi kılığında 4,000 kişi toplandı. 10 ülke, 72 şehirden 4 bin 177 kişi bulundukları yerden bu yardım amaçlı dansa katildi.

‘Thriller’ Amerikan Bilbord listelerinde 37 hafta bir numarada kaldı

Dünyanın farklı yerlerindeki beş Madame Tussands Müzesi’nde balmumu heykeli var. Sadece Madonna ve Elvis Presley’in daha fazla müzede balmumu heykeli bulunuyor.

Beatles’ın katalogunun yayın hakları için 1985’te 47 milyon dolar ödedi. Daha sonra bu hakları 95 milyon dolara Sony’ye sattı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI