Ana SayfaYaşamMutlu ilişkinin 5 yolu

Mutlu ilişkinin 5 yolu

Pek çok insanın hayalleri arasında mükemmel bir birlikteliğe sahip olmak mutlaka vardır. Hepimiz mutluluk anlayışının birçok tanımının içine mükemmel birlikteliği de katıyoruz. Peki mutlu ve sağlıklı birlikteliğe giden bir yol var mı? Bu yolda atmamız gereken adımlar ve uymamız gereken kurallar nelerdir?

Hazırlayan: Tules Obuter

Güçlü iletişim sağlam birlikteliklerin temelidir

Hepimiz oyununu kuralına göre oynamaya çalışırken en basit kuralı unutuyoruz. Paylaşmak. Evet empati güzel bir özelliktir ama ne hissettiğimizi ya da ne düşündüğümüzü karşımızdaki insanın biz söylemeden anlamasını beklemek empatiden çok telepatiye girer. Konuşun. Rahatsız, huzurusuz hissettiğiniz her konuyu rahatça paylaşın. Kendimizi mutlu etmeden karşımızdaki insanı mutlu edemeyiz.

 Saygı duyun

Birlikteliklerimizde farkına varmadan hayatlarımıza saygı duymaz hale geliyoruz. Hayatındaki en değerli şey haline gelmeye çalışırken tek değerli şey haline gelmeye çabaladığımızı farketmiyoruz ve merkeze oturmaya çalışıyoruz. Sizden önce hali hazırda var olan hayatına, değerlerine ve en önemlisi karakterine saygı duyun. Partnerinizin ailesine, arkadaşlarına vakit  ayırması en doğal hakkı. Her kanşı cinsiyetteki arkadaşı potansiyel tehdit olarak algılamadan saygı duymayı becerebilirsek daha keyifli ve sağlııklı bir ilişkiye ulaşabiliriz.

 Talep etmeyin, rica edin

Kibar olmak sadece tanımadığımız insanlara karşı duruşumuzu belirleyen bir özelliğimiz olmamalı. Senli benli olduğumuz sevgili partnerimizleyken de kibarlığımızı koruyabiliriz.  Sevgi enerjisi güzel sözlerle yayılır. Bu onun pohpohlamak anlamına gelmez yaptığı işleri takdir edin sadece yaptığı işleri değil varlığını da takdir edin. Sadece iltifat etmeyi kastetmiyorum. Çoğumuz dinlemekten çok konuşmaktan hoşlanırız ama partnerinizi dinleyin. Onla konuşurken göz teması kurun, duygularını dinleyin ve vücut dilini gözlemleyin. En önemlisi sözünü kesmeyin çünkü gerçekten sizin için çok anlam ifade etmese de  onun için değerli bir konudan bahsediyor olabilir ve vurdumduymazlığınız onu incitebilir. Sevgi sevecendir ve sözsel olarak paylaştıkça da artarak yayılır. 

 Kimse kusursuz değildir

Herkes BAY-BAYAN MÜKEMMEL`i arar ama dizilerde gördüğümüz toplumun bize dayattığı  o mükemmel kişi sizi mutlu edicek kişi olmayabilir.  Herkes pembe rengi sevmek zorunda değildir ya da o çok yakışıklı erkekle hayattan beklentileriniz aynı olmak zorunda da değildir. Gerçekten yanında kendinizi mutlu hissettiğiniz ve kaliteli vakit geçirdiğiniz partnerinizin de kusurları elbette olacak ve onları ille de değiştirmeye çalışmadan sadece ılımlı bir dille yönlendirmeye çalışarak daha sağlıklı bir ilişki kurabiliriz.

 Ve herşeyden ötesi kendiniz olun. Değiştirmeden, abartmadan sadece kendiniz olun. Çünkü herkesten önce kendinizle yaşamak mecburiyetindesiniz ve olmadığınız biri partnerinizi de  bir süre sonra mutsuz etmeye başlayacaktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI