Ana SayfaSağlıkOfis çalışanları için 5 pratik egzersiz

Ofis çalışanları için 5 pratik egzersiz

Çok oturmanın insan sağlığı için zararlı olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Oturmanın verdiği zararı hafifletmek için günlük hayatta, hele ofiste çalışıyorsanız aktif olmak gerek. Stresli bir ofis gününde vücudunuzu rahatlatmak için 5 dakika ayırmanız yeterli. 

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa’nın önerdiği uygulanması çok kolay ve pratik olan bu egzersizler vücudunuzun gerilerek rahatlamasını sağlıyor. Kas ağrılarının kronikleşmesini engelleyerek postürünüzü düzelten bu hareketler stres seviyenizin de azalmasına yardımcı oluyor. 

Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Kolunuzu düz bir biçimde diğer omzunuza doğru uzatın, diğer eliniz ile dirseğinizden bastırın. Omzunuzun arka tarafının gerildiğini hissedin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

Egzersizleri ayakta yapıyorsanız belinizi çok fazla bükmemeye özen gösterin.

Bu egzersizi ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Kolunuzu kürek kemiklerinizin arasına doğru bükün ve diğer eliniz ile dirseğinizden aşağıya doğru itin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Elinizi başınızın üzerinden geçirin ve yana doru çekin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Ellerinizi başınızın arkasında kenetleyin ve başınızı öne doğru çekin. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

Ayakta veya oturarak yapabilirsiniz. Ellerinizi belinize koyun veya ellerinizi kalçanızın üzerinde birleştirin ve kürek kemiklerini birbirine doğru iyice yaklaştırın. Bu pozisyonda 10 saniye bekleyip gevşeyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI