Ana SayfaSağlıkOfise Götürmek İçin İdeal Yiyecekler

Ofise Götürmek İçin İdeal Yiyecekler

Gün boyunca masa başında oturmak sizi ne kadar acıktırıyor, biliyoruz. Bu yüzden sık yeme ihtiyacınızı dengeleyecek en pratik ve sağlıklı besinleri sizin için bir araya getirdik.

 Bitter Çikolata

Ofisteki çekmecenizde birkaç paket bitter çikolata bulundurmak kendinize yapacağınız ilk iyilik olacak. Öğle ve akşam yemeği arasında abur cubur yerine birkaç bar bitter çikolata yemek, öncelikle açlık hissinizi içerdiği antioksidanlar ile bastırır. Üstelik, beyaz ve sütlü çikolatadaki şeker ve kaloriden de kaçınmış olursunuz.

 Kurutulmuş Meyveler

Öğleden sonra doğal şekerler aracılığıyla açlığınızı bastırmak en güzel çözümlerden biridir. Bir avuç kurutulmuş meyve kan şekerinizi dengeler ve sizi birkaç saat daha boyunca dengede tutar. Hatırlatmakta fayda var: Bir avuçtan daha fazla yediğiniz her kuru meyve, size kalori olarak geri dönecektir. Amaç tam olarak doymak değildir, bu yüzden ölçüyü kaçırmamalısınız.

 Tahıl (Granola) Bar

Tıpkı kurutulmuş meyveler gibi tahıl barlar da şaşırtıcı miktarda şeker içerir. Aynı şekilde, ölçülü yemek en önemli noktadır. Tahıl barlar oldukça besleyicidir ve sizi tahmin etmediğiniz biçimde tok tutar. Tahıl barları hafta başında satın alarak stoklayabilir veya evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Tarif için tıklayın.

 

 Yemişler

Kuruyemişler en iyi atıştırmalıklardan biridir. Doymamış yağ ve protein içerdiklerinden oldukça faydalıdırlar. Üstelik Omega-3 yağ asitleri açısından zengindirler. Yemişler tansiyonunuzu dengeler ve uzun vadede kalbe iyi gelir.

 Yulaf Ezmesi ve Diğer Yulaflı Yiyecekler 

Yulaf oldukça doyurucu bir besin grubudur. Sizi en tok tutacak atıştırmalıktır diyebiliriz. Vitamin ve mineral açısından zengindirler. Kolesterol seviyenizi düşürmede yardımcıdırlar.

 Patlamış Mısır

Sinemada yediğiniz gibi bol tuzlu veya şeker kaplamalı patlamış mısırdan söz etmiyoruz. Hala sağlıklı atıştırmalık fikri istiyorsanız, sade haliyle yiyeceğiniz patlamış mısır makbuldür.

 Çekirdekler

Tek bir türüne bağlı kalmak yerine, ayçiçeği veya kabak çekirdeğini bir arada yiyebilirsiniz. Buradaki hassas nokta, içi çıkarılmış hazır paketler almaktır.

 Meyve

Spor salonunu ikinci evi olarak benimsemiş kişiler belki karşı çıkacaktır ama tüketeceğiniz bir parça meyve öğleden sonraki saatlerinizi kurtarabilir. Bazı besinler gibi şeker miktarı yüksek olsa da, optimum seviyede yenen meyve her zaman faydalıdır. Örneğin, öğle yemeğinden birkaç saat sonra bir adet elma yiyebilir ve nasıl iyi hissettiğinizi görüp spor-salonu-arkadaşlarınıza savunmanızı yapabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI