Ana SayfaDüğünParis`te nerelere gidilir?

Paris`te nerelere gidilir?

Notre Dame Katedrali Paris`in en önemli yapılarından biridir. İsmini Meryem Ana`dan alır ve Paris`in diğer ünlü yapıları gibi Seine Nehri`nin kıyısında bulunur. Gotik bir mimarisi olan Notre Dame ilk gotik katedrallerden biridir. Turistler için en popüler noktalardan biri olan katedral aynı zamanda Roma Katolik katedrali olarak kullanılır ve Paris başpiskoposluğuna ev sahipliği yapar.

Katedral pazartesiden cumaya kadar 9.30 -18.00, cumartesi 9.30 ile 18.30 arasında, pazar günleri 13.30-18.30 arasında ziyaret edilebilir. Klasik tarife: 3 Euro. İndirimli tarife: (26 yaşın altındakiler için ) 2Euro. 6-12 yaş arası çocuklar için 1Euro.

Champs-Élysées Fransa`nın hatta Avrupa`nın en ünlü caddelerinden biri. Fransızlar için burası dünyanın en güzel bulvarıdır. Adını Yunan mitolojisinde cennet olarak gösterilen Elysion ovalarından almıştır. 1950 metre uzunluğundaki bulvarda en ünlü markaların mağazalarını bulabilirsiniz. Balayında lüks alışveriş yapmak ajandanızda varsa mutlaka Champs-Élysées`e yakın bir otelde konaklamalısınız. Champs-Élysées`de yürüdükçe Paris`in büyüsüne daha çok kapılacaksınız. Özellikle yılbaşı zamanı Champs-Élysées`nin en güzel zamanıdır. Işıklarla süslenen bulvara ünlü markaların noel vitrinleri de eşlik eder. Eğer bir kış düğünü planlıyorsanız Paris balayınız için en  doğru adres olacaktır. 

Panthéon, Paris`in Latin Mahallesinde yer alır. Panthéon başta Paris`in koruyucu azizesi Geneviève`e ithaf edilerek yapılmıştır. Ancak Fransız Devrimi`nden sonra tamamen amaç değiştiren yapı artık Fransız entelektüellerinin gömüldüğü bir anıt mezara dönüşmüştür. Panthéon`a giderseniz Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Joseph-Louis Lagrange, Jacques-Germain Soufflot, Victor Hugo, Émile Zola, Pierre Curie, Marie Curie ve Alexandre Dumas`ın mezarlarını ziyaret edebilirsiniz.

Sainte Chapelle Katedrali Notre  Dame ile birlikte Paris`in en önemli katedralidir. Kral IX. Louis tarafından Hz. İsa`nın Dikenli Tacını ve diğer kutsal emanetleri saklamak için yaptırılmıştır. Sainte Chapelle Katedrali ; 1 Mart – 31 Ekim tarihleri arasında saat : 09:30 – 18:00 arasında , 1 Kasım – 28 Şubat tarihleri arasında ise saat : 09:30 – 17:00 arasında ziyarete açıktır. Katedral 30 Ağustos ve 30 Eylül tarihlerinde ise kapalıdır. Sainte Chapelle giriş ücreti yetişkinler için  8 Euro, 18 yaş altı ziyaretçiler için ise ücretsizdir .

Zafer Takı, Charles de Gaulle Meydanı`ndadır. Anıt I.Dünya Savaşı`yla Fransa tarihinde son derece önemli bir yere sahip olmuştur, çünkü anıtta I. Dünya Savaşı`nda ölen Fransız askerler için meçhul asker mezarı (Tombe Du Soldat Inconnu) bulunmaktadır. Ücretler ise yetişkinler için 9,50 Euro, indirimli fiyat 6 Euro`dur. Ziyaret 18 yaş altındakiler içinse ücretsizdir. 

Seine Nehri, Paris`in turistik ve estetik açıdan en güzel yerlerinden biridir. Seine, Paris`i boydan boya ikiye böler. Üzerinde ise tam 37 tane köprü vardır. Seine Nehri`nde tekne turu ise yapmak yapmadan dönmemeniz gereken etkinliklerin başında geliyor. İçecek ikram edilen tekne turları her gün 10:00 – 22:30 saatleri arasında Eyfel Kulesi önünden hareket eder. Geziniz boyunca size 1 bardak şampanya ikram edilir, fiyatı ise 14 Euro`dur. Seine Nehri`nde farklı seçenekleri olan turlar da var. Örneğin öğle yemekli bir tur tercih ederseniz ödemeniz gereken ücret(menüye göre değişmekle birlikte) kişi başı 18 – 54 Euro arasında değir. Seine Nehri`nin keyfini akşam çıkarmak istiyorsanız (yine menüye göre değişmekle birlikte) kişi başı 50-75 Euro bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Disneyland, şüphesiz çocuklar gibi eğlenmenin Avrupa`daki en doğru adresi. Paris`e gidip de çılgınlar gibi eğlenmeden dönmek olmaz. Disneyland Paris parkı iki bölümden oluşur: Disneyland ve Walt Disney Studios. Her iki mekanı da doya doya gezmek istiyorsanız Disneyland ve Disney Studios`a ayrı iki gün ayırmanız gerekiyor. Disneyland`ta birbirinden eğlenceli oyuncakların tadını çıkarıp Disney`in showlarını izleyebilir, Walt Disney`in stüdyosunda ise Disney filmlerinin nasıl çekildiğini setleri gezerek görebilirsiniz.

Disneyland`ın giriş ücretleri yetişkinler için günlük(her iki parkı da gezebileceğiniz): 41 Euro, çocuklar içinse 36 Euro`dur. 

Eyfel Kulesi ve Paris… Çoğu zaman ikisini birbirinden ayrı düşünemeyiz. Eyfel Fransız Devrimi`nin 100. yılı şerefine Gustave Eiffel tarafından inşa edilmiştir. Kule şuan Fransa`nın en önemli turistik mekanıdır. 3 kattan oluşan Eyfel Kulesi`nin tüm katlarına erişim için farklı ücret söz konusu. Kulenin 2.katına asansör ile çıkış yetişkinler için 8,2 Euro, merdivenle 2.kata çıkış ise 4,7 Euro. Eyfel Kulesi`nin en tepesine çıkış ise yetişkinler için 13,4 Euro. Eyfel Kulesi`nin geceleri daha romantik olduğunu söylemek gerekiyor, üstelik akşam çıkarsanız daha az kuyruk beklemiş olursunuz. Gündüz çıkmak ise Paris`î turistik olarak görme açısından daha verimli ve fotoğraf çekmeniz daha kolay olacaktır. Ancak gündüzleri Eyfel Kulesi`ni ziyaret etmek için uzun kuyruklarda beklemeye hazır olmalısınız.

Louvre Müzesi, Paris`in en önemli müzesidir. Dünyanın en ünlü tablosu olarak gösterilen Leonardo da Vinci`nin Mona Lisa`sı da Louvre`da sergilenmektedir. Louvre, XIII. yüzyıl başlarında Philippe Auguste tarafından inşa ettirilmiştir. Adını İngilizcede kuvvet, güç anlamına gelen “Lower” kelimesinden alır. Başta saray olarak inşa edilen yapı 1793`de müzeye dönüştürülmüştür. 

Müze açılış saatleri ise: Pazartesi, Perşembe , Cumartesi, Pazar günleri saat 09:00 – 18:00 arasında, Çarşamba, Cuma ise saat 09:00 – 21:45 arasındadır. Louvre Müzesi  giriş ücreti yetişkinler için 10 Euro , 18 yaş altı için ise ücretsizdir.  Müze içerisinde sesli rehber isterseniz yetişkinler için 6 Euro, 18 yaş altı için ise 2 Euro ödemeniz gerekli. Ayrıca her ayın ilk pazar günü ve Fransız Devrimi`inin kutlandığı 14 Temmuz günleri Louvre Müzesi`ne giriş ücretsizdir.

 

Moulin Rouge ; Paris 18. bölgede bulunan dünyaca ünlü bir kabaredir. Moulin Rouge Fransa ve Paris kültüründe önemli bir yere sahiptir ve Kırmızı Değirmen`i ile bilinir. Akşam yemeği ve şov için Menu French Cancan & Revue:150 Euro, Menu Toulouse – Lautrec & Reveu:165 Euro, Menu Belle Epoque & Reveu:180 Euro, Yemek yemeden sadece şovu izleyip içki içmek ve Revue (Show)izlemek + 1/2 şampanya : 102 Euro, Revue (Show)(içkisiz): 90 Euro

Orsay Müzesi, Paris`te bulunan en ünlü müzelerden biridir.  Müzede yaklaşık 4000 adet saneteseri bulunmaktadır. Orsay Müzesi‘ne yılda ortalama 3 milyon ziyaretçi gelir. Orsay Müzesi ; pazar hariç her gün  09:30 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Perşembe günlerinde ise müze saat 21:30‘da kapanır. Müze pazar günleri ise kapalıdır. Orsay Müzesi giriş ücreti yetişkinler için 8 Euro , 18-25 yaş arası içinse 5,5 Euro`dur.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI