Ana SayfaGüzellikParlak bir cilt için nelere dikkat etmeli?

Parlak bir cilt için nelere dikkat etmeli?

Havuç

Parlak bir cildin en önemli yolu yeteri kadar sebze tüketmekten geliyor. Özellikle havucun içinde bulunan A vitamini cildinizin parlak ve yumuşak olmak için ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında geliyor. 

Taze fasulye ve fesleğen de sağlıklı bir cilt için vazgeçemeyeceğimiz sebzelerden. Bu besinleri hem tüketebilir, maske şeklinde yüzünüze de uygulayabilirsiniz.

Parlak ve sağlıklı saçlar için yoğurt tüketimi de son derece önemli. Haftanın en azında 3-4 günü öğünlerinize yoğurt ekleyin. 

 Makyajınızı silmeden kesinlikle uyumayın, ciltte yaşanan en büyük sorunların nedeni cildi yeteri kadar temiz tutmamaktan geçiyor. 

Yüz temizliğinde kullanılan maskelerden peeling etkisine sahip olanları tercih edin. Bu sayede ölü hücreleri ortadan kaldırarak, derinlemesine temizlik sağlayacaksınız.

C vitaminli cilt bakım ürünlerini tercih edin. Zira C vitamini kan dolaşımını ve kolajen üretimini hızlandırıyor.

Cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Yeni çıkan bir çok nemlendirici gün boyu etkiye sahip. Proteinli ve organik olanlar ise cildinizde koruyucu tabaka oluşturarak sizi gün boyu negatif etkilerden koruyor.

Geç saatlerde uyumayın. Uyku düzeninizi gece yarısından önce uykuya dalacak şekilde ayarlayın. Bedenimiz özellikle ilk uyku saatlerinden gece yarısına doğru yenilenme hormonları üretir.

Özellikle soğuk havalarda cildinizin daha fazla kuruyacağını unutmayın. Bu nedenle karlı ve soğuk günlerde nemlendiricinizi daha bol kullanmaya özen gösterin. 

Doğru beslenmeye dikkat edin ve özellikle aşırı yağlı yiyeceklerden kaçının. 

Cildinize uygun bakım ürünleri tercih edin, ancak bu durumda bu ürünlerden verimli sonuç alabilirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI