Ana SayfaGüzellikParlak saçlar için nelere dikkat etmeli?

Parlak saçlar için nelere dikkat etmeli?

1- Saçlarınız için koruyucu krem kullanın. Fakat durulama gerektirmeyen bakım ürünlerini seçerken dikkat edin. Jel tipinde olanları kullanmayın.

2- Tıpkı cildiniz gibi saçlarınız da güneşten korumaya ihtiyaç duyar. Güneş saçınızı kurutur ve sağlıksız olmasına yol açar. Bunun için Kerastase Güneş serisinden koruyucu bir ürün kullanabilirsiniz.

3- Saç boyatmak birçoğumuz için vazgeçilmez, ancak saç boyalarının saç sağlığı için zararlı olduğunu unutmayın. Kimyasal saç boyama ürünleri saç telinizin doğal yapısını bozar.

4- Her yıkamada saç kremi kullanmak zorunda değilsiniz. Fakat saçlarınızın kuruduğunu hissediyorsanız, duşta saç bakımınıza biraz daha fazla zaman ayırın.

5- Saçlarınızı kurularken nazik davranmayı unutmayı, saç telleri oldukça narin bir yapıya sahiptir. Saçlarınızı çekerek havluyla kurutmayın. Birbirine sürten saç telleri zayıflar ve kopmalar meydana gelir.

6- Saçlarınızı yıkarken saç diplerine masaj yapmak faydalı bir davranış, ancak masaj yapmak saçlarınıza nazik olmayan bir şekilde davranmak anlamına gelmiyor. Çünkü bu sırada saç telleri birbirine sürter ve zarar görür. Özellikle kremli saç şampuanlardan kaçının. Saç kremi ve şampuanı iki ayrı ürün olarak kullanmak daha faydalı.

7- Saçınızı çok fazla taramak saç sağlığınız için faydalı değil. Saçlarınızı fırçalarken içinde bulunan doğal yağları sürükleyerek saçlarınızın beslenmesine engel olursunuz.

8- Topuz birçok kadın için vazgeçilmez bir saç modeli, ancak saçınızı toplarken çok sıkı topuzlardan kaçının.

9- Saçları temiz tutmak son derece önemli, ancak çok fazla yıkamak da zararlı. Saçın hücresel yapısı fazla suya uygun değildir. Bu yüzden saçlarınızı özellikle her gün yıkarsanız, bir süre sonra parlaklığını kaybettiğini görürsünüz.

10- Saçlarınıza gerekli bakımı yaptıktan sonra istediğiniz şekillendirmeyi yapabilirsiniz. Etrafında bir koruma kalkanı olmayan saç telleri için en büyük düşman sıcaklıktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI