Ana SayfaTeknolojiSağlıklı bir tatil için 7 öneri

Sağlıklı bir tatil için 7 öneri

Yediklerinize dikkat edin! 
Aşırı yağlı ve kalorili gıdalardan uzak durun. Ara öğünlerde bol bol sebze ve meyve tüketin. Ayrıca öğle ve akşam yemeklerinden porsiyonlarınızı küçültün. 

Akşam yemeğini geç yemeyin
Yemeklerin geç yenmesi sindirim sistemi ve mide rahatsızlıklarına neden olacağı için akşam saat 19.00 ya da 20.00’den sonra yemek yememeye özen gösterin. 

Bol bol su için
Terlemeyle su kaybı fazla olacağından bol bol sıvı ve su tüketin. Günde minimum 2-2,5 litre su tüketmek sağlık için çok önemli. 

Güneşe dikkat edin
Güneşin ultraviyole ışınlarının vücudunuz için zararlı olduğunu unutmayın. Ultraviyole ışınlarından korunmak için, öncelikle güneşin en zararlı olduğu 11.00-13.00 saatleri arasında kesinlikle güneşe çıkmayın. Diğer saatlerde ise mutlaka cilt tipinize uygun koruyucular kullanın. 

Spor yaparken dikkatli olun!
Kalp-damar ve solunum sistemi sağlığınız için ağır sporlardan kaçının. Spor için güneşin battığı akşam saatlerini tercih edin. 

Klimalara dikkat edin!
Sıcak havalarda serinlemeye yardımcı olan klimalar bilinçsiz kullanıldığı zaman sizi hasta edebilir. Klimanın karşısında kalmayın. Ayrıca, uzun süre klimalı ortamda kalmak yüz felcine, alerjik hastalıklara ve kas tutulmalarına yol açabilir.

Uyku düzeninizi bozmayın
Tatillerde pek çok kişinin uyku düzeni bozulur. Kısa süreli ve düzensiz uyku uyumanın sizi yoracağını ve bedeninizi zorlayacağını unutmayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI