Ana SayfaSağlıkSağlıklı yemek pişirmek için tüyolar

Sağlıklı yemek pişirmek için tüyolar

Sebze ve meyvelerinizi buzdolabında poşetlerinden çıkararak saklayın. Daha uzun süre tazelik için meyve-sebze sepetinin altına kağıt sermeyi unutmayın.

Daha sağlıklı beslenmek için yemeklerinize sebze ekleyin. Bunu daha pratik hale getirmek için vaktiniz olduğu zamanlarda sebzeleri doğrayın ve buzdolabında saklayın. Örneğin makarna yapmak istediğiniz zaman hemen içine biraz maydonaz, havuç ve domates ekleyebilirsiniz. 

Balıkla tavuğu yağda pişirmek bu gıdalardan besin değerlerini oldukça azaltıyor. Bu nedenle balık ve tavuğu haşlayarak veya fırında pişirerek tüketmeyi tercih edin. 

Blender ve katı meyve sıkacağı kullanmayı ihmal etmeyin. Artan sebze ve meyveleri blender ve katı meyve sıkacağından geçirerek kullanın. Böylelikle hem daha sağlıklı beslenmiş hem de fazla gelen yiyecekleri atmamış olursunuz. 

Porsiyonlarınızı gözden geçirin. Sağlıklı gıdalarla beslenmesine rağmen kilo veremeyen insanların en büyük sorunlarından biri porsiyonlarını ideal boyutta tutmuyor olmaları. 

Doğru ekmek tercih edin. Sağlıklı beslenmenin en önemli bölümlerinden biri ekmek tüketmek. Ancak beyaz unla yapılan ekmeklerden uzak durun. Tam bğday, kepek ve çok tahıllı unlarla hazırlanan ekmeklerin form tutmanız ve daha sağlıklı olmanız için doğru tercih olduğunu unutmayın.

Sarmısağın etkisini artırmak için onu ezerek tüketin. 

Konserve yiyecekler, tazelerine oranla çok fazla sodyum içerir. Konserve gıda kullanacaksınız mutlaka iyi durulamaya özen gösterin. 

Yemek pişirirken yağı yakmamaya özen gösterin. Hatta yemek yaparken sebzeleri yağda kavurmadan pişirmenin daha sağlıklı olduğunu unutmayın.

Yoğurt tüketin. Yoğurt oldukça faydalı bir gıda olduğundan her öğünde mutlaka yoğurt yiyin. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI