Ana SayfaSağlıkMetabolizmanızı hızlandırın

Metabolizmanızı hızlandırın

Yanınızda stres topu taşıyın
Günün her anında yapabilmenizin mümkün olduğu az sayıdaki egzersizden biri. Tüm gün stres topuyla oynayarak parmaklarınızdaki kasları güçlendirebilirsiniz ve kaslar, vücudun her neresinde olursa olsun, güçlendikleri zaman kalori kaybı da hızlanır.

Kahve için
Kahvenin içinde bulunan kafeinin kalori yakımını kolaylaştırdığı, bazı çalışmalar tarafından ispatlanmış. Ancak bu, kalori açısından zengin bir kahveyle midenizi doldurmanız ya da geceleri uykunuzu kaçıracak kadar içmeniz gerektiği anlamına gelmiyor.

Egzersizlerinizi güçlendirin

Her gün aynı saatte ve aynı süre boyunca yürüyüş yapın, böylece vücudunuz egzersize daha çok uyum sağlayacaktır. Ayrıca yaptığınız her egzersizde belli aralıklarla hareketlerinizi yoğunlaştırırsanız daha hızlı sonuç alırsınız. Örneğin yürüyüş yaparken her 5 dakikanın sonunda 1 dakika koşabilir, ya da bisiklete binerken vitesi yükseltip egzersizi zorlaştırabilirsiniz. Böyşece aynı zaman diliminde daha fazla kalori harcarsınız.

Aç kalmayın
Bir anda aldığınız günlük kaloriyi çok aşırı miktarda düşürürseniz, bunun size geri dönüşü kötü olabilir. İlk başta kilo verseniz bile, metabolizmanızı yavaşlattığınız için tekrar kilo almaya başlarsınız ve verdiğinizden çok fazlasını geri alırsınız.

Bol su için
Alman kaynaklı araştırmalara göre, 500 ml su içtiğinizde, o andan itibaren 10 dakika içinde metabolizmanız hızlanıyor ve yaklaşık 30-40 dakika boyunca hızlı çalışmaya devam ediyor. Günlük 1,5 litrelik su tüketimi artışı ise ekstradan 17400 kalori yakımı anlamına geliyor. Vücudun suyu ısıtmak için harcadığı eforu da düşünürsek, içtiğiniz suyun soğuk olması daha hızlı kalori yakımına yardımcı oluyor.
 

Acı biberlerle ısıyı arttırın
Bazı çalışmalar gösteriyor ki, acı yiyecekler bir süreliğine metabolizmanın hızını arttırıyor. Marketlerde birçok çeşit acı biber bulmak mümkün. Her hafta bu biberlerden bir çeşit deneyip yumurta, et ya da her ne yiyorsanız, yemeğinizi bu şekilde lezzetlendirebilirsiniz.

Egzersizinizi evin dışında yapın
Temiz havadan mıdır, güneşten midir bilinmez ama bir şeylerin dışarıda yapılan yürüyüşü ya da koşuyu, spor salonunda yapılandan daha hızlı hale getirdiği kesin.

Sık ve az öğünler tüketin
Günde 3 kez büyük porsiyonlar yemek yerine, 5 kere küçük porsiyonlar yemeye özen gösterin. Kilo kaybetmek için daha az yemeniz gerektiğini düşünebilirsiniz ama bu tam anlamıyla doğru değil. Yemek yediğiniz sürece metabolizmanız çalışmaya devam eder ve yemeklerin arasını kısa tutarak metabolizmanızı sürekli çalışır halde tutabilirsiniz. Tabi, burada büyük porsiyonlar yerine bir kase çorba gibi yemeklerden bahsediyoruz.

Her yanınız hareket etsin
Parmaklarınızla masada ritim tutarak ya da bacaklarınızı sallayarak günde en az 5000 kalori yakabileceğinizi biliyor muydunuz?

Sık sık kilo alıp vermek sizi yıldırmasın
Bir efsaneye göre sürekli diyet yapıp bırakan ve bu sayede sık sık kilo verip tekrar geri alan kişilerin metabolizması yavaşlarmış. Siz buna inanmayın çünkü, bu konuda yapılan birçok araştırma gösteriyor ki; bu tip insanların metabolizması diğer insanlarla karşılaştırıldığında hiçbir farklılık gözükmüyor.

Strateji geliştirin
1. Yürürken kollarınızla da dairesel hareketler çizin. Ortalama yüzde 7 daha fazla kalori harcarsınız.
2. Ağır kıyafetler giyin. Bu da kilo kaybetmenin harika bir yoludur ancak kollarınıza taktığınız ağırlıkları evde bırakın çünkü bu; incinmelere neden olabilir.
3.  Kaygan ya da kumlu yerlerde yürüdüğünüzde kaslarını daha fazla zorlarsınız. Bu da yağ yakımını hızlandırır.
4. Yürüyüş batonları kullanarak daha fazla güç sarfedildiği araştırmalarla kanıtlanmış.
5. Deniz ya da nehir kenarında, bacaklarınız suyun içindeyken yürüyüş yapmanız, kaslarınızı daha çok çalıştırmanız yardımcı olur.

Diyetinizdeki protein miktarını arttırın
Protein alımınızı tavsiye edilen en yüksek düzeye getirdiğiniz zaman (kalori alımının yüzde 20`si), vücut sanki kilo kaybediyormuş gibi enerji harcamaya başlar. Böylece kilo kaybı hızlanır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI