Ana SayfaSağlıkTokluk hissi veren lifli besinler

Tokluk hissi veren lifli besinler

Diyetlerin tok tutanlar listesinin başrol oyuncularını masaya yatırdık. Sağlık deposu bu yiyecekler lif içerikleriyle tokluk hissi veriyor. Öneriğimiz bu yiyecekler ince bir hayata giden yolda en önemli yol arkadaşlarınız olacak. 

 

Siyah fasulye

Düşük yağ ve kolesterol düzeylerini normale getiren Siyah Fasulye içerdiği bitkisel protein sayesinde, , kandaki şeker oranını dengede tutar ve tokluk hissi verir.
 

Yulaf

Lif açısından zengin yulafın bir porsiyonu gün boyunca tok hissetmenizi sağlıyor. Bir kase yulafla güne başlamak metabolizmanızı hızlandırır ve yağ yakmanızı sağlar. 
 

Yaban mersini

Antioksidan açısından zengin olan yaban mersini anti-aging özelliğiyle de gönlümüzü kazandı. Kendisi küçük etkisi büyük bu meyve yüksek lif oranıyla tok hissetmenize yardımcı oluyor.
 

Brokoli

En faydalı sebzelerin ilk üç sırasına giren brokoli toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandırıyor. Yüksek miktarda besin lifi içeren brokoli vücutta detoks etkisi sağlıyor. 
 

Esmer pirinç

Manganez, protein ve karbonhidrat içeren esmer pirinç vücuttaki enerji üretimine yardımcı oluyor. Yüksek lifli olan esmer pirinç tokluk hissi vererek daha az yemenizi sağlıyor. 
Ayrıca esmer pirinç lif ve selenyum içerdiği sayesinde tiroid hastalığı, kolon kanseri ve çeşitli metabolik rahatsızlıkları da tedavi ettiği yapılan araştırmalarda gözlenmiştir. 

Armut

Lif bakımından zengin bir içeriğe sahip olan armut midede tokluk hissini arttırarak yorgunluk ve açlığın önüne geçiyor. Zayıflama maratonunda size yardımcı olacak armut düşük kalori değerleriylede dikkat çekiyor. (148 gramı 96 kalori)  

Greyfurt

Metabolizmayı hızlandıran greyfurt insülin hormonunu tetikleyerek yemek yeme isteğini azalttığı yapılan araştırmalarla kanıtlandı. Her yemekten önce yarım greyfurt tüketmek haftada bir kilo vermenizi sağlıyor. 

Badem

Kaliteli protein içeriğiyle badem kişiyi daha uzun süre tok tutuyor. Lif oranı yüksek olan badem bağırsak hareketlerini artırarak metabolizmayı hızlandırıyor. 

Patates

Karbonhidrat açısından yüksek olan patates ekmeğin verdiği tokluk hissini veriyor. Fazla tüketilmesi halinde kilo aldıran patates kontrollü bir şekilde tüketilmeli. Besin değerleri oldukça yüksek olan bu sebzeyi ekmeği tamamen hayatından çıkarmak isteyenlere alternatif olarak öneriyoruz. 

Bitter çikolata

Şeker oranı az olan bitter çikolatalar tatlı krizlerini atlatmanıza yardımcı olacak. Öğünler aralarında tükettiğiniz bu masum atıştırmalık tokluk hissi vererek bir sonraki yemekte daha az yemenizi sağlıyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI