Ana SayfaModaModa haftalarının ardından

Moda haftalarının ardından

Beklenmedik sürpriz: Tom Ford ve Victoria Beckham’dan özel sunumlar

Şatafatlı gösteriler modacılar tarafından gitgide daha az tercih ediliyor. Givenchy’nin son Haute Couture defilelerinden sonra bu sezon, Tom Ford ve Victoria Beckham New York Moda Haftası’nda Fransız tarzını podyumda sergilediler. Tom Ford, İlkbahar –Yaz 2011 koleksiyonunu New York’taki butiğinde birkaç gazetecinin katıldığı bir davette tanıttı fakat; gazetecilerin fotoğraf çekmesini yasakladı. Victoria Beckham’ın defilesi ise Manhattan’ın Batı yakasında bir apartmanda, sınırlı sayıda özel davetliye açıktı.

Top model sürprizi: Balenciaga ve Roberto Cavalli defilesinde ünlü mankenler

Milan’da Roberto Cavalli’nın, modadaki 40. yılını kutladığı defilede Natalia Vodianova, Erin Wasson ve Laetitia Casta yer aldı. Aynı şekilde Balenciaga defilesinde Miranda Kerr (5 aylık hamile olmasına rağmen), Amber Valetta, Carolyn Murphy, Stella Tenant ve Gisele Bundchen ilgi odağı oldu.

 

Sürpriz defile: Waterloo garında Topshop defilesi

Markaların artık yeni koleksiyonlarını bahçe, salon gibi kendilerine ayrılmış yerlerde yapmalarına alıştık. Ama şaşırtıcı olan; Topshop’ın İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonunun tanıtımı için Eurostar’ın son durağı olan Londra’daki Waterloo durağını seçmesiydi. Koleksiyon çok beğenilmedi fakat; markayı cesaretinden ötürü tebrik etmek gerek.

Tasarımcı sürprizi: Jil Sander’ın taşkınlığı

Bu kez Jil Sander’ın alıştığımız ağırbaşlı tarzından eser yoktu. Sade tasarımlarıyla dikkat çeken modacı İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonuyla bizi ters köşeye yatırdı; çok da güzel yaptı. Çimen yeşili taftadan yapılma uzun etekler, geniş çizgili extra-large elbiseler, dökümlü mercan pantolonlar ve çiçeklerle donatılmış uzun elbiselerin olduğu koleksiyona bayıldık.

Kötü sürpriz: Nina Porter’ın Burberry defilesinde düşüşü

Nina Porter için kötü bir moda ayı oldu diyebiliriz. Modanın yükselen yıldızı Burberry defilesinde tam iki kere sendeledi. Seyirciler bu görüntüyü canlı canlı izlemekle kalmadılar; bir de üstüne Burberry’nin sitesinde paylaştılar. Yine de podyumda düşmenin kariyeri çok da kötü etkilediğini söylemek mümkün değil: 1994’te Naomi Campbell Vivienne Westwood podyumundan düşmüştü ve geçen sene de Agyness Deyn Fashion For Relief defilesinde 2 kere sendelemişti.

Ünlü sürprizi: Beth Ditto, Jean Paul Gaultier defilesine çıktı

Beth Ditto’nun Haute Couture Moda Haftası’nda striptiz yapmasının ardından; modanın çılgın çocuğu Gossip grubunun kilolu solisti Beth Ditto’yu defilesine çıkardı. Büyük beden mankenler Crystal Renn ve Marquita Pring’in de yer aldığı defilede Jean Paul Gaultier, mankenlerin anoreksik olması gerektiğini düşünenlere en güzel cevabı verdi. Koleksiyonda kullanılan piliselerin hangi kiloda ve vücut yapısında olunursa olunsun giyilebileceğini belirten modacı, XXS’dan XXL’a kadar tüm bedenlere uygun bir koleksiyon hazırladığını belirtti. Bunu belirtmek için Beth Ditto’dan daha iyi bir isim düşünülemezdi herhalde!

Dijital sürpriz: Louis Vuitton’un 360 derece defilesi

İlkbahar-Yaz sezonunun tanıtımı için Louis Vuitton inovasyonu kullandı. Ünlü modaevi internet kullanıcılarına yalnızca interaktif bir deneyim yaşatmakla kalmadı (daha önce Burberry’nin yaptığı gibi); aynı zamanda mankenlerin 360 derece görüntülerini inceleyebilme olanağı sağladı.

 

Açılış sürprizi: H&M’in Paris’te açtığı mağaza

H&M’in Champs Elysées’de 88. cadde üzerindeki en büyük mağazası, Paris Moda Haftası’yla kapılarını açtı. Böylece 2.300 davetlinin katıldığı 800 m2’lik butiğin reklamı, modaseverlerin Paris’te toplandığı sırada gerçekleştirilmiş oldu.

Kutlama sürprizi: Kenzo’nun oyuncak bebekleri

40. yılını kutlayan Kenzo defilesinde her ayrıntı düşünüldü ve hepsi mükemmeldi. Paris’teki Kış Sirki’nde Antonio Marras Rus bebeklerin ve geyşaların bol etnik kıyafetler ve canlı renkler giydiği renkli bir gösteri sundu; gözlerimiz bayram etti. Gösteri tek kelimeyle muhteşemdi.

 

Güzellik sürprizi: Neon renkli rujlar

Chanel, Jil Sander, Marni, Fendi, Marc Jacobs ve Twenty8Twelve defilelerinde tasarımcılar neon renkli rujları önümüzdeki İlkbahar-Yaz sezonunun güzellik trendi ilan ettiler. Artık neon renkleri yalnızca giysilerimizde değil; dudaklarımızda da taşıyacağız. Pembe ve oranj tonlarında kullanılan neon rujlar, İlkbahar-Yaz sezonunun çok renkli geçeceğini müjdeliyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI