Ana SayfaYaşamTurist gibi görünmemek için yapmanız gerekenler

Turist gibi görünmemek için yapmanız gerekenler

İlk kez gittiğiniz bir şehirde turist gibi görünmekten kurtulmanın 10 yolunu öğrenmek için tıklamaya devam edin. 

1. Koca bir sırt çantasıyla dolaşmayın
Boyunuzdan büyük çantalarla seyahat etmek sizi yorduğu gibi yanınızdan geçen insanlara da çile yaşatıyor. Eğer otostop yaparak seyahate çıkmadıysanız, çantanızdaki birçok şeyi otelinizde bırakın ve sırt ağrısı çekmeden şehri dolaşmanın tadını çıkartın.

2. Yerel para birimi taşıyın 
Para bozdurmak ya da para birimi dönüştürmek de turistlerin sık yaptığı hatalardan biridir. Yanınızda mutlaka bozuk para bulundurmanızın bazı durumlarda hayat kurtardığını unutmayın. 1 şişe pet su için 100 € uzatırsanız tepki çekebilirsiniz. 

3. Bel çantanızı artık çöpe atmanın zamanı geldi
En yaygın kullanıldığı zamanlarda bile bel çantası hiç popüler bir obje olamamıştı.  Bel çantası kullanıyorsanız, ben turistim, tüm param ve pasaportlarımız bu çantada diye boynunuza bir tabela astığınızı farz edebilirsiniz.

4. Çevrenizde olan her şeyi sakin karşılayın
Turistler ve şehre yeni gelenlerin en sık yaptığı hata elleriyle işaret etmek ya da gördükleri her şeye abartılı tepkiler vermektir. Yerel insanlar için oldukça sevimsiz bu davranışlar yerine sakin olmayı ve abartılı davranışlardan kaçınarak tadını çıkarmayı deneyin.

5. Harita kullanmaktan vazgeçin
İnsanların geçişlerini engelleyecek şekilde haritada yön arayan insanlardan olmak istemiyorsanız teknolojiye ayak uydurun. Gideceğiniz şehrin haritasını akıllı telefonunuza gitmeden yükleyerek gittiğiniz yerde offline olarak bağlanabilirsiniz.

6. Şehir tişörtü alıp o şehirde giymeyin
Eğer İstanbul`da yaşıyorsanız gidip "I LOVE ISTANBUL"  baskılı bir tişört alıp giymezsiniz değil mi? Bunun çok sempatik olduğunu düşünseniz de seyahat ettiğiniz zaman aklınızdan çıkarmayın.

7. Kameranızı sürekli boynunuzda taşımayın

Kameranızı boynunuzda taşımak iki şey ifade eder; ‘Ben turistim’ ve ‘Boynuma astığım şey pahalı bir alet’. Bu durum turist olduğunuzu belli etmekle kalmaz hırsızlara davetiye çıkarır, hatırlatalım. 

8. Gittiğiniz şehrin ünlü takımlarının formaları giymeyin
Real Madrid ya da Manchester United formaları giymek de en az şehir tişörtleri kadar turist olduğunuzu vurguluyor. Üstelik her zaman rakip takım taraflarının etrafta olacağını aklınızda bulundurun. 

9. Para kemerinize dikkat edin
Para kemeri satın alırken çok akıllıca bir şey yapmış olduğunuzu düşünmüş olabilirsiniz. Ama dikkat edin, para kemerinin sizi hırsızlardan uzak tutan üstün güçleri yoktur. Yanınızda çok fazla para taşımanızı tavsiye etmiyoruz ama mümkünse kemerinizi çok zor erişeceğiniz yerlere takmayın ki, ihtiyacınız olduğunda çıkarmanız kolay olsun.

10. Yerel dilde bir kaç kelime öğrenin
Eğer seyahat edeceğiniz ülkenin lisanını bilmiyorsanız, yola çıkmadan işinize yarayacak bir kaç kelime öğrenin. Basit konuşma kılavuzlarıyla seyahatinizi daha  rahat geçirebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI