Ana SayfaYaşamTürkiye` den Vize İstemeyen 10 Ülke

Türkiye` den Vize İstemeyen 10 Ülke

Belarus veya diğer adıyla Beyaz Rusya, vizesiz seyahat edebileceğiniz bir Avrupa ülkesi. Belarus gezinizi küçük bir Rusya gezisi olarak düşünebilirsiniz. Ülkenin başkenti olan Minsk, modern şehir yapısı ve alışveriş merkezi olması dolayısıyla Belarus`un en önemli turistik yerlerinden biri.

Osmanlı izlerini hala çok canlı olarak görebileceğiniz Bosna Hersek, en çok vizesiz seyahat yapılan ülkelerin başında geliyor. Maketi andıran evleri, zarif bir kolyeye benzeyen köprüleri ile Bosna Hersek`te yapacağınız seyahatten, en güzel hikayelerle ayrılmanız mümkün.

Vizesiz ülkeler listesindeki Arjantin, Türkiye pasaportuna, 90 günü aşmaması kaydı ile Arjantin vizesi istemiyor. Güney Amerika`da yer alan ülke; tangosu, futbolu, başkenti Buenos Aires`i ile tatilcileri kendine çekmeyi başarıyor.

200 milyonluk nüfusu bulunan Brezilya, Güney Amerika kıtasının en büyük ülkesidir. Başkenti Brasília`dır. 11 milyon nüfusu ile Brezilya`nın en büyük şehri ise Sao Paulo`dur. Turizmin en gelişmiş ülkelerinden biri olan Brezilya, Türkiye`den vize zorunluluğu bulundurmaması sayesinde birçok Türk turist ağarlıyor.

 

Hong Kong, Çin`in güney kıyısında yer alan bir şehirdir. Vizesiz rahatlıkla seyahat edebileceğiniz ülkelerden bir tanesidir. Üstelik değişik bir deneyim olacağı kesin…

Bahamalar genellikle balayı çiftlerinin tercih ettiği ülkelerden biri. Akıllarda cennet ada olarak kazınan Bahamalar, vizesiz giriş yapılabilen güzel ülkelerden bir tanesi…

Karadeniz`in tüm illerinden otobüsle, hatta Artvin`den dolmuşla gidilen Gürcistan için vizelerin kaldırılması büyük bir fırsat sundu. Gürcistan doğası, casinoları ve hamamları ile ziyaretçileri cezbeden bir ülke haline geldi.

Doğası ve tarihi ile ön plana çıkan Fas; ihtişamlı dağları, kraliyet sarayları, vahaları ve yerel kültürün en güzel yansıması olan düşük bütçeli, yakın turistik bir cennet.

Ukrayna; tarihi değerleri, doğa harikası tabiatı, edebiyatı, siyaseti, limanları, içkileri, parkları ile görülmeye değer bir ülke.

Libya ve Cezayir`le birlikte Akdeniz`e kıyısı olan 5 Afrika ülkesinden Tunus, vizesiz bir seyahat için mükemmel bir yer. Sahranın içine kadar uzanan çöllerinde safari yapmak harika olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI