Ana SayfaYaşamTürkiye'nin Yetenekli Dövme Sanatçıları

Türkiye’nin Yetenekli Dövme Sanatçıları

Eva Krbdk

Ankara asıllı dövme sanatçısı, şu anda işini İstanbul'da yapıyor. Ününü, yaptığı "kaneviçe" dövmelerle kazandı, yurtdışında işleriyle ses getirdi.

Eva Krbdk

Kendi yarattığı tarzı eşsiz görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekti.

Eva Krbdk

Becerileri sadece kaneviçe dövmelerle de sınırlı değil, diğer işlerinin örnekleri için sanatçının Instagram sayfasına bakabilirsiniz.

Can Gürgül

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden mezun sanatçı 2007'den bu yana dövme sanatıyla uğraşıyor. 

Can Gürgül

Kendi stüdyosu Bear Boss Tattoo, İzmir Alsancak'ta; ama sanatçı gerek İstanbul'da gerek yurtdışında atölyelerde misafir sanatçı olarak konuk oluyor.

Can Gürgül

Dövme tarzı ise geometrik, hipergerçek ve neo-traditional çizgiler barındırıyor. Sanatçının işlerini Instagram sayfından takip edebilirsiniz.

Biçem Şinik

Ününü yurtdışına ulaştırmış olan başka bir dövme sanatçısı da Biçem Şinik. Uludağ Üniversitesi'nde Resim Öğretmenliği ve Grafik Eğitimi alan sanatçı ressam bir aileden geliyor.

Biçem Şinik

Sanatçı dövme yaptırmaktan çok, dövme yapmakla ilgilendiğini söylüyor.

Biçem Şinik

Dot-work (Nokta işi) tarzında dövmeleri büyüleyici olan sanatçıyı Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Ilgın Özdoğan

İzmir doğumlu olan sanatçı, önce Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Grafik Bölümü'ne girme şansı kazansa da, tercihini Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü'nden yana kullanmış.

Ilgın Özdoğan

Sanatçı daha sonra ise İstanbul'a taşınıp, dövmecilik kariyerine İstanbul ve İzmir arasında freelance olarak devam etme kararı veriyor.

Ilgın Özdoğan

Renkli, minimalist yanı baskın ve özgün dövmeleri tercih edilme sebebi olan sanatçıyı Instagram sayfasından takip edebilirsiniz.

Koray Karagözler

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nden mezun sanatçı, 2011'den beri dövmecilikle uğraşıyor. Onu meslektaşlarından ayıran özelliği ise, Türkiye'de suluboya dövme tekniğini geliştiren ilk dövme sanatçısı olması.

Koray Karagözler

Geleneksel dövme tekniklerini suluboya tekniğiyle birleştirerek eşsiz işler ortaya çıkaran sanatçı 2011-2014 yılları arasında işini İstanbul'da yapmış.

Koray Karagözler

Sanatçı şu sıralarda ise Antalya'da yaşamayı tercih ediyor, 3 ayda bir randevular üzerine İstanbul'a geliyor. Sanatçıyı takip etmek için Instagram sayfasını kullabilirsiniz.

Okan Uçkun

Bu sanatçı ise, kişiye özel tasarladığı minimalist linework ve dotwork tarzı dövmeler ile ün salmış. Öyle ki, yaptığı bazı dövmelerin arkasındaki hikayeleri yazdığı bir blogu var.

Okan Uçkun

Yurtdışında da aranan bir dövme sanatçısı olan Uçkun, müşterilerinin fikirleri ve istekleri üzerine benzeri olmayan dövmeler tasarlıyor. Sanatçının işlerini ise Instagram sayfasından takip edebilirsiniz.

Kemer Güner

Dövme sanatını "Dövme, kendini en özgür ve gizemli bir biçimde ifade edebilme şeklidir. Dövme yapmak ve yaptırmak, Tanrı'nın yarattığı eşsiz vücutlarımızın, ona ithafen ve şükranla, insan eliyle süslenmesidir." şeklinde yorumlayan sanatçı, tüm Türkiye'de büyük bir saygıyla anılıyor.

Kemer Güner

Sanatçının dövmeleri oldukça renkli, ve tasarım yönünden oldukça göz alıcı. 

Kemer Güner

Geleneksel dövme tarzında ustalaşmış bir sanatçıyı takip etmek isterseniz, Instagram sayfasını kullanabilirsiniz.

Okan Akgöl

2012'de dövmeciliğe başlayan sanatçı, Berlin'de bir stüdyoda kendini geliştirmeye başlamış. Dövmelerini eşsiz kılan ise, sanki kalemlerle ve markerlarla bir kağıda çizilmiş gibi gözükmesi.

Okan Akgöl

Türkiye ve Almanya arasında gidip gelen sanatçının etkileyici işlerini Instagram sayfasından takip edebilirsiniz.

Türkiye'de yaptıkları işlerle takdir kazanmış ve hatta yurtdışında isimlerini duyurmuş dövme sanatçılarından birkaçını bu galeride sizin için topladık.

Sanatçı: Can Gürgül

Hazırlayan: Işınsu Unaran

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI