Ana SayfaModaÜnlü tasarımcıların gençlik halleri

Ünlü tasarımcıların gençlik halleri

Marc Jacobs

Parsons School of Design`da okurken ilk koleksiyonunu hazırlayan Marc Jacobs, 1987 yılında kendi markasını kurarak moda dünyasına girdi.  1997 yılında Louis Vuitton`a baş tasarımcısı olan  Jacobs, hazırladığı sıra dışı defileleriyle hep çok konuşulan koleksiyonlara imza attı. 2013 yılında 16 yıldır çalıştığı Louis Vuitton`la yollarını ayırdı. 

Kendi adını taşıyan markalarında moda dünyasına yön vermeye devam eden Jacobs, 2010 yılında Times dergisinin "Dünyanın en etkili 100" ismi arasında yer aldı.

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs ve Sofia Coppola

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Valentino Garavani

82 yaşındaki ünlü modacı Valentino Garavani, haute couture tasarımlarıyla dünyanın en çok tercih edilen moda devlerinden birini yarattı.  Paris`te 1959 yılında kendi ismini verdiği bir moda evi açan Garavani yarattığı her tasarımda romantik ve kendine özgü detaylara imzasını atıyor. Kırmızı renge tutkuyla bağlı olan tasarımcı,  bir kadının her daim feminen ve çarpıcı görünmesi gerektiğini savunuyor. 

Valentino, son couture koleksiyonunu 2008 yılında Paris`te tanıtarak podyumlara veda etti.

Valentino Garavani

Valentino Garavani

Valentino Garavani

Valentino Garavani

Valentino Garavani

Valentino Garavani

Vivienne Westwood

İngiliz modasına yön veren isimlerden biri olan Vivienne Westwood, moda dünyasının da en sıradışı isimleri arasında yer alıyor. Tasarımlarında punk ve 1970`li yıllarda ortaya çıkan pop-rock akımlarının izlerine bolca rastlıyoruz.  

Harrow School of Art`da sanat ve tasarım dersleri alırken okulu bırakan Westwood ilk evliliğinini ardından tanıştığı Malcolm McLaren sayesinde moda dünyasına adım atar. Vivienne Westwood, tutkuyla bağlı olduğu punk akımı sayesinde sektörde kendine farklı bir yer edindi. 

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

Yves Saint Laurent

25 yılın en iyi tasarımcısı olarak adlandırılan Yves Saint Laurent, 1953 yılında "Genç Tasarımcılar Yarışması" na gönderdiği üç çizimle kendini fark ettirmiş ve Christian Dior dikkatini çeker.  Laurent, yarışmadan sonra Dior`un mağazasında çalışmaya başlar. Her sene marka için daha fazla tasarım çıkaran Laurent,  ustası Christian Dior`un 52 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra markanın başına geçti.

Yves Saint Laurent, 1962 yılında ortağı Pierre Bergé ile Yves Saint Laurent markasını yarattı.  2008 yılında kaybettiğimiz dahi tasarımcı hazır giyim konusunda devrim yaratarak  50`ler modasına şekil vermiştir. 

2012 yılında markanın başına geçen Hedi Slimane, büyük bir hamle yaparak Yves Saint Laurent olan adını ‘Saint Laurent Paris’ olarak değiştirdi. 

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

Alexander Wang

1983 Amerika doğumlu Alexander Wang, Parsons The New School for Design okulundan mezun.  2007 yılında katıldığı tasarım yarışmasında birinci olan Wang, aldığı para ödülüyle T by Alexander Wang markasını kurdu. Kısa zamanda çok yol alan genç tasarımcı, 2012 yılında Nicolas Ghesquiére yerine Balenciaga’nın yeni kreatif direktörü olarak moda dünyasında kalıcı bir yer edindi.  

Wang’in kreatif direktörlük yaptığı markalar arasında   Alexander Wang, T by Alexander Wang, Balenciaga yer alıyor.  

Alexander Wang

Alexander Wang

Alexander Wang

Alexander Wang

Ashley / Mary-Kate Olsen

1986 yılında doğan ikiz kardeşler Mary-Kate ve Ashley kariyerlerine oyuncu olarak çok küçük yaşta, Full House dizisiyle başladı. Oyunculuğa gençlik filmleriyle devam eden kardeşler bir süre sonra açtıkları Real fashion for real girls ‘Gerçek kızlar için gerçek moda’ adlı giyim şirketleriyle moda sektörüne ilk adımlarını attılar. Bohem ve rahat stilleriyle her ikisi de birer moda ikonu olan genç tasarımcılar 2006 yılında kurdukları The Row markasıyla moda dünyasında kalıcı bir yer edindi. 

Olsen kardeşler, The Row’un yanı sıra Elizabeth and James, Olsenboye ve StyleMint markalarının da kreatif direktörlüğünü yapıyorlar.

Ashley / Mary-Kate Olsen

Ashley / Mary-Kate Olsen

Ashley / Mary-Kate Olsen

Diane Von Fürstenberg

1946 Belçika’da doğan Amerikalı tasarımcı Diane Von Fürstenberg’in moda dünyasına girişi tasarladığı `wrap elbisesi` sayesinde oldu. Fürstenberg’in imzası haline gelen kadınları ince belli ve basensiz gösteren V yaka wrap elbiseleri farklı markalar tarafından taklit edilmiştir.

Üniversite eğitimini işletme alanında tamamlayan modacının kendi adını taşıyan kozmetik markası da bulunuyor.

Diane Von Fürstenberg

Diane Von Fürstenberg

Diane Von Furstenberg

Donatella Versace

1955 yılında aristokrat bir ailede dünyaya gelen Donatella Versace bugün markanın baş tasarımcısı ve hisse ortağı olarak moda serüveninde devam ediyor. Yenilikçi ve iddialı tasarımlarıyla tanınan Donatella, moda hayatına abisi Giovanni`nin yanında çalışarak adım attı. Yeteneğini kısa sürede herkese kanıtlayan Donatella, Versace’ın alt markası Versus’un başına geçti. 

Güçlü ve kendine özgü kadınlar için koleksiyonlar hazırladığını söyleyen Donatella, maskülen kesimlerle feminen detayları bir araya getiriyor.

Donatella Versace

Donatella Versace

Donatella Versace

Donatella Versace

Donatella Versace

Giorgio Armani

11 Temmuz 1934 yılında doğan Giorgio Armani moda sektörüne vitrin düzenleyici olarak başladı. Daha sonra Armani tanınmış moda evi Nino Cerruti için tasarımlar yaparak modanın üreten tarafına geçiş yaptı. 1974`te ortağı Sergio Galeotti ile beraber erkek giyimi üzerine Giorgio Armani S.p.A. şirketini kuran Armani, kadın modası, kozmetik ve mobilya sektörlerine de el attı.

İtalyan zarafetini tüm dünyaya gösteren Giorgio Armani 5.2 milyar dolarlık imparatorluğuyla moda dünyasının en güçlü isimlerinden biri.

Giorgio Armani

Jean Paul Gaultier

1952 yılında Fransa da doğan Jean Paul Gaultier moda dünyasının “yaramaz ve çılgın çocuğu” olarak ünlenmiştir. 1976 kendi adına ilk koleksiyonunu hazırlayan tasarımcı 90’lı yıllarda Madonna için tasarladığı Koni büstiyerle oldukça büyük bir üne kavuştu.

2003 ile 2010 yılları arasında Hermès`in kreatif direktörlüğünü yapan Gaultier kendi adını taşıyan markasıyla moda dünyasındaki yoluna devam ediyor.

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Karl Lagerfeld

81 yaşında olan Karl Lagerfeld, hayatını modaya adayan isimler arasında üst sıralarda yer alıyor.  Mario Valentino, Repetto, Monoprix ve Tiziani için freelance çalışan Lagerfeld, 1964 yılında Chloe için tasarımlar yapmaya başladı. İlk sezonlarda marka için sadece birkaç parça hazırlayan Lagerfeld, büyük ilgi görmeye başlayınca Chloe`nin koleksiyonunun tamamını hazırlamaya başladı. 

1983 yılında Chanel için çalışmaya başlayan Lagerfeld hala markanın baş tasarımcısı olarak çalışıyor. Tasarımcılığının yanı sıra Chanel’in kampanya fotoğraflarını da çekiyor.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Nicolas Ghesquiere

1971 doğumlu Fransız modacı Nicolas Ghesquiere 1996 yılında Balenciaga’da çalışmaya başladı. Ghesquiere , Balenciaga’nın 2000 yılında Gucci grubu tarafından satın alınmasından sonra baş tasarımcı oldu. Kariyerinde büyük bir sıçrama yapan Nicolas Ghesquiere geçen sene uzun yıllardır emek verdiği Balenciaga’dan ayrılarak başka bir moda devinin kanatları altına girdi.  Louis Vuitton ‘da Marc Jacobs’ın bıraktığı koltuğa oturan Ghesquiere ilk sınavını geçtiğimiz Paris moda haftasında verdi. Moda çevresinden tam not alan tasarımcının gelecek koleksiyonları merak ediliyor.

Nicolas Ghesquiere

Tom Ford

Tom Ford 27 Ağustos 1961’de Austin Teksas`ta doğdu.  Sanat tarihi eğitimini yarıda bırakan ve oyunculuğa başlayan Ford daha sonra New York Parsons School of Design’da da iç mimarlık bölümüne girdi. Bu bölümde de iş bulamayacağını düşünerek ayrılan ünlü tasarımcı Chloé`de halkla ilişkiler pozisyonunda bulduğu iş fırsatıyla moda dünyasına adım attı. 

1994 yılında Gucci`nin baş tasarımcısı olan ve bir yıl içinde satışları %90 oranında arttıran Ford, markanın Yves Saint Laurent`i de satın almasıyla iki marka için aynı anda tasarlamaya başladı.

Kısa zamanda hızlı adımlarla ilerleyen tasarımcı kendi adını taşıyan markasıyla erkek ve kadın modasına yön veriyor.  Yetenekli tasarımcı 2009 ‘A Single Man’ adında bir film çekerek Hollywood`da göz kırptı. 

Tom Ford

Tom Ford

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI