Ana SayfaSağlıkUykusuzluk için öneriler

Uykusuzluk için öneriler

Aromaterapi

Eğer uykunuzun olduğunu hissediyorsanız ama bir türlü rahatlayıp uyuyamıyorsanız aromaterapiyi deneyin. Uyumanızı sağlayacak bu yöntem aynı zamanda eğlenceli de, hangisinin işe yaradığını bulana kadar çeşitli esansları deneyebilirsiniz. Lavanta ve limon balsamı başlamak için birebir.

Kediotu çayı

İyi bir uyku aldığınız halde kalktığınızda hala uykulu hissediyorsanız kediotu çayını denemelisiniz. Araştırmalar kediotu çayının uyku kalitesini arttırdığını gösterdi. Belli bir süre düzenli kullanın ki etkisini göstersin.

GABA

Yatmadan önce endişeli ve sinirli hissediyorsanız GABA (gamma-aminobutyric acid) almayı deneyin. Zihninizi yatıştırıp sizi rahatlatacak olan GABA’yı kullanmak istemiyorsanız, GABA’nın içeriğini oluşturan kahverengi pirinç, muz ve uskumruyu gün içinde tüketin.

Melatonin desteği

Gece saat 3’te bir anda uyanıyorsanız, melatonin tam size göre. Yatmadan 15-20dk. önce alacağınız 3 miligramlık bir tablet, bu tarz ani uyanmaları engeller. Melatonin beyninize uyku zamanının geldiğini belirten hormondur ve bu hormonun vücudunuzda eksilmesinin gündüz çok fazla ışığa maruz kalmak gibi birçok nedeni olabilir. Hamilelerde ve çocuklarda ters etkisi olabileceği için, kullanmadan önce kesinlikle bir doktora danışmalısınız.

Uyku hapları

Reçete gerektirmeyen uyku haplarını kısa süreli çözüm olarak tercih edebilirsiniz. Ama bu ilaçları kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Sadece gerçekten ihtiyacınız olan zamanlarda kullanmalısınız, yoksa bağımlılık yapabilir.

Reçeteli uyku ilaçları

Insomnia gibi ciddi bir uyku sorunu olanlar, en son çağre olarak reçeteli uyku haplarını denemeli. Eğer her şeyi denediyseniz ve hala hiçbir işe yaramıyorsa, doktora gitme zamanınız gelmiş olabilir. Bu ilaçların çok güçlü olduğunu ve sadece doktor gözetiminde reçeteyle kullanıldığını sakın unutmayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI