Ana SayfaSağlık6 Süper yaz yiyeceği

6 Süper yaz yiyeceği

Gittikçe artan sıcak havalarda, cildinize dikkat ettiğiniz kadar yediklerinizede önem vermeniz gerekiyor. Hem vücudunuzun su kaybetmemesi için, hem de cildinizin daha sağlıklı gözükmesi için önereceğimiz bu süper meyve ve sebzeler, vitamin, mineral deposu ve antioksidan özelliği taşıyor….

6 Süper yiyecek için fotogaleriye tıklayın!

Yabanmersini

Doğal antioksidan olan yabanmersini, aynı zamanda karınınızdaki yağları eritmeye yardımcı olur. Yüksek değerde C ve A vitamini bulunan yabanmersini idrar yolu enfeksiyonunu ortadar kaldırır ve yumurtalık kanserini önler…

Kavun

Yaz günü yiyebileceğiniz en serinletici meyvelerden biri kavun. Diyet yapanların yada formunu koruyanaların vazgeçemeyeceği meyvenin kaloriside çok düşük. Üstelik günlük beslenme gereksinimi olan C ve A vitamininide karşılıyor.

Ahududu

Ahududu mücevher değerinde bir antioksidan. Metabolizmayı destekleyen meyve 100 kalorinin altında…

Kırmızı dolmalık biber

Ciğerlere, kalbe ve gözlere çok iyi gelen kırmızı dolmalık biber yine bir antioksidan. A ve C vitamini çok fazla… Üstelik sadece 25 kalori

Ispanak

Yaz boyunca ıspanak yemek, yumurtalık kanserinden korunmanızı sağlar. Kalbi destekler, pişmiş ıspanak günlük önerilen demir alımının % 35`ini sağlar. Ve yüksek derecede B vitamini içerir.

Domates

Cildin doğal savunmasını arttıran domates, cildinizi zararlı ışınlardan korur. Aynı zamanda kan basıncını destekler ve meme kanserinden korunmanızı sağlar. Eğer 4 hafta boyunca yerseniz kolestrolünüzün düştüğünü farkedeceksiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI