Ana SayfaSağlıkYağ rehberi: Portakal yağı

Yağ rehberi: Portakal yağı

Potakal yağı portakalın kabuğundan elde edilir. Bakterileri öldürücü ve temizleyici özelliği olan portakal yağı cilt temizliğinde kullanılabilir. Bu aındırıcı özelliğiyle portakal yağı özellikle sivilce sorunu yaşayan ciltlere iyi gelir. 

Kullanımı: Cildi temizledikten sonra pamuğa 2-3 damla portakal yağı damlatın. Cildinize masaj yaparak uygulayın. 

Portakal yağı hücre bozulmasını engeller ve hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu özellik portakal yağını ciddi bir yaşlanma etkileriyle mücadele ürününe dönüştürür. 

Kullanımı: gece yatmadan önce cildinizi temizleyin. Daha sonra portakal yağından bir kaç damlayı pamuğa damlatın. Özellikle kırışmanın daha yoğun kullanıldığı göz çevresine masaj yaparak uygulayın. 

Portakal yağı, masajlarda kullanılan aromaterapi özelliği olan uçucu yağlar arasında yer alır. Stresi azaltır, rahatlatıcı özelliği vardır. Sadece portakal yağının kokusunu almak bile sizi rahatlatır. 

Kullanımı:kendinizi stresli hissettiğiniz ve rahatlamaya ihtiyaç duyduğunuz anlarda kendinize portakal yağıyla masaj yapın. 

Portakal yağının cildi sakinleştirme etkisi vardır.

Kullanımı: Özellikle yoğun makyaj uyguladığınız ve cildinizin yorulduğunu düşündüğünüz zamanlarda yatmadan önce cildinize portakal yağıyla masaj yapın. 

Portakal yağı cildinize parlaklık verir.

Kullanımı: Özellikle sonbahara hazırlanırken yazın güneş, deniz ve sıcak etkisinden kuruyan cildinize portakal yağı ile masaj yaparak parlaklık verebilirsiniz. 

Portakal yağı rahatlatıcı etkisiyle baş ağrılarına da iyi geliyor. Başınızı ağrıdığında portakal yağıyla masaj yaparak rahatlayabilirsiniz. 

Kullanımı: Elinize birkaç damla portakal yağı alın, ağrıyı hissettiğiniz noktalara hafif bir masaj uygulayın. 

Salmonellosis, gıda zehirlenmesine yol açan  bakterilerdendir. Portakal yağı bu bakterileri etkisiz hale getirir.

Kullanımı: Mide ve sindirim sorunları yaşadığınız günlerde bir çay bardağı suya 3 damla portakal yağı damlatarak içebilirsiniz. 

Uçucu bir masaj yağı olan portakal yağı ile selülitli bölgelere masaj yapılarak selülitlerin azalması sağlanabilir.

Kullanımı: Portakal yağını banyo sonrası vücudunuza masaj yaparak uygulayın. 

Uçucu özelliği olan portakal yağının içine değişik esanslar katarak kendi parfümünüzü oluşturabilirsiniz.

Kullanımı: Kokusunu sevdiğiniz diğer uçucu yağlarla portakal yağını karıştırın ve kendi parfümünüzü oluşturun. Portakal yağının kokusu kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayacak. 

Portakal yağı romatizmal ağrılarda faydalıdır.

Kullanımı: portakal yağını romatizma sorunu yaşadığınız bel, bacak, boyun gibi bölgelere masaj yaparak uyguladığınızda sizi rahatlatan etkisini farkedeceksiniz. 

Portakal yağı kan dolaşımını düzenler, yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olur. 

Dişetlerini güçlendirir; sağlıklı diş ve dişetlerine kavuşmanıza yardımcı olur. 

Kullanımı: diş fırçanıza 2-3 damla portakal yağı damlatın ve 1-2 dakika boyunca fazla bastırmadan fırçalayın. Daha sonra ağzınızı çalkalayın. 

Portakal yağının böcekleri kavucu özelliği vardır, portakal yağını böcekleri uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca portakal yağı serinletici özelliğiyle böcel ısırıklarına iyi gelir. 

Kullanımı: bir bardak suya portakal yağından 4-5 damla damlatın ve bir sprey yardımıyla vücudunuza sürün. böylelikle doğal bir böcek kovucu içerik elde etmiş olacaksınız. 

Portakal yağını içecek ve yiyeceklerinizde aroma vermesi amacıyla kullanabileceğinizi unutmayın. 

Kullanımı: portakal tadını ne kadar sevdiğinize göre değişen oranlarda özellikle tatlılarınıza farklı bir lezzet katmak için portakal yağını kullanabilirsiniz. 

Portakal yağını kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Öncelikle portakal alerjiniz olmadığından emin olun. Daha sonra tahriş edici bir etkiye maruz kalmamak için portakal yağını sınırlı miktarda kullanmaya özen gösterin. Portakal yağını başka bir uçucu yağla karıştırararak kullanmak bu tahriş edebilecek etkiden büyük oranda kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI