Ana SayfaSağlıkYaktığınız kalorileri korumanın 15 yolu

Yaktığınız kalorileri korumanın 15 yolu

Hareket halinde olun

Sürekli hareket halinde olmak vücut enerjinizi yükseltirken kilo vermenize yardımcı oluyor. Telefonla kunuşurken ya da günlük ev işlerinizi yaparken sabit bir yerde oturmak yerine etrafta gezinin. Kulağa çok kolay gelen bu yolla yaklaşık olarak 350 kalori yakacaksınız.

Cips ve krakerleden uzak durun

Bizi baştan çıkaran riskli yiyeceklerin başında cipsler geliyor. Bu tehlikeli atıştırmalıkları tamamen hayatımızdan çıkarmak trans yağlardanda kurtulmamız anlamına geliyor. 

Düzenli uyku

Chicago Üniversitesinin yaptığı bir araştırmaya göre düzenli gece uykusu, yaktığınız kalorileri muhafaza ediyor. Gün boyunca enerjinizi uykunuzda depolayarak güne daha zinde başlamanız gün içinde daha fazla kalori yakmanıza yardımcı oluyor. 

Şekeri hayatınızdan çıkarın

Gün içinde tükettiğimiz çay ve kahveleri artık şekersiz içmenin zamanı geldi. Bir kaşık şekerle içtiğiniz çayla 180 kalori aldığınızı unutmayın. 

Asitli içeceklerden uzak durun

Şeker oranlarını düşününce asitli içeceklerin ne kadar tehlikeli olduğunu anlayacaksınız. İçecek tercihlerinizi daha faydalı ürünlerden yana kullanıp 150 ila 180 kalori almaktan kurtulabilirsiniz. 

TV karşısında yemeyin

Yapılan araştırmalara göre televizyon karşısında yemek daha fazla kilo aldırıyor. Yemek masasında yediğiniz yemeklerin ardından yapacağınız yürüyüşler 527 kalori yakmanızı sağlayacak. 

Kuruyemişten uzak durun

Büyük kaselerde servis edilen kuruyemişlerin lezzetli bakışlarına kanmayın. Bir avuç kuruyemişte 175 kalori bulunuyor. Bu keyifli atıştırmaları hayatınızdan tamamen çıkarmanız kilo kontrolünü  garantiliyor.

Sağlıklı yemek tuzağına düşmeyin

Sağlıklı yemeklerle dolu bir menü daha fazla yememize sebep oluyor. Yapılan araştırmalara göre düşük kalorili yemek yedikten sonra insalanrın tatlı ve atıştırmalardan tatma eğlimleri daha fazla artıyor. Böylece yediğimiz düşük kalorili yemeğin üstüne aldığımız tüm atıştırmalar bizi yoldan çıkarıyor. 

Yemeklerinizi yarım bırakın

Çocukken tabakta bırakılan yemeklerin arkamızdan ağladığı zamanlar çok geride kaldı. Bu anne nasihatını bir kenara bırakıp Doktor James O. Hill`in izinden gidiyoruz. Tabağınızın tamamını bitirdiğiniz zaman alacağınız 2,000 kalori yarım porsiyonda 500 kaloriye düşürüyor. 

Daha az makarna yiyin

Bir porsiyon makarnada yaklaşık olarak 1,056 kalori var. Bu korkutucu gerçek bizi lezzetli makarnalardan uzak tutmaya yetmiyor ama azaltmamız için teşvik ediyor. 

Sağlıklı içeçekler için

Size 800 kalori aldıracak kremalı kahveler, şekerli kokteyller yerine soda, taze sıkılmış meyve suları ve arındırılmış su içmeyi tercih edin. Sağlıklı içeceklerle daha zinde ve enerjik hissetmenin yanı sıra kalorileri vermenin huzuruyla güne mutlu başlayın. 

Küçük tabaklar kullanın

Yaktığınız 500 kaloriyi dengede tutmak için vermeniz gereken en önemli sınav yemeklerin porsiyonlarının küçülmesinden geçiyor. Yapılan araştırmalara göre küçük tabaklarda yediğimiz yemekler doyma hissini arttırıyor. 

Patlamış mısır tuzağına düşmeyin

Film izlerken vazgeçilmez zevkiniz patlamış mısırların 1,005 kalori olduğunu biliyor musunuz? Tuz ve yağ içinde yüzen koca bir paket patlamış mısır yerine kalorileriniz kontrol altına alın. 

Yemek davetlerini azaltın

Bu madde her ne kadar Türk geleneklerine karşı gelse de yaktığımız kalorileri korumak için büyük yemek organizasyonlarına daha az katılmakta fayda var. ‘Yok! ben irademe güveniyorum… Bitmeyen sofra muhabbetlerine, yemek sonrası gelen tatlılara karşı koyarım’ diyorsanız bu maddeyi listenizden çıkarın. 

Salata soslarına dikkat edin

Diyet listelerinin başında yer alan salatalar eklediğimiz soslarla kalori bombası haline gelebilir. Soslar ve ektra malzemeleri tamamen ortadan kaldırıp düşük kalorili ve besin değeri yüksek sebzeleri tercih etmelisiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI