Ana SayfaSağlıkStresle savaşın 11 lezzetli yolu

Stresle savaşın 11 lezzetli yolu

1. Bir avuç dolusu fındık: Magnezyum deposu olan fındık, vücudun strese gösterdiği tepkiyle ilişkili bir hormon olan kortizol düzeyinin düşük kalmasına yardımcı olur. Ancak fındık kalorisi yüksek bir yiyecektir bu yüzden eğer kilonuza dikkat ediyorsanız gün içinde 12 tane fındığı geçmemeye çalışın.

2. Brokoliyi bir de düşük yağlı ranch sosla deneyin: Küçük ağaçlar içlerindeki folik asit sayesinde stresi azaltıyor.

3. Biraz da şeker: Yaz sıcağında hiç bir şey kağıt helva arası vanilyalı dondurmanın yerini tutamaz. Ne mutlu ki şekerli yiyecekler anksiyeteye neden olan hormonların salınımını azaltıyor. Yalnız bu konuda dikkatli olup dozajı abartmamak gerek.

4. Reçelle tatlandırılmış İngiliz muffin`i: Yapılması oldukça kolay olan tam tahıllı İngiliz kekini reçel ya da balla tatlandırarak yiyin. Karbonhidratlı yiyecekler serotonin salgılanımını arttırır, sizi mutlu eder ve rahatlatır.

5. Düşünce gücü için somon: Somon içindeki Omega-3 sayesinde beyin hücrelerinin daha iyi çalışmasını sağlar ki bu da stresle daha kolay başedebilme yeteneği kazandırır.

6. Ve Çikolata… : Dünya üzerindeki en fazla endorfin üretimini sağlayan yiyecek çikolata mutluluğun anahtarı değerinde. Kakao oranı %70`in üzerinde olan ithal koyu çikolata bulmak, paha biçilemez.

7. Bir bardak süt: Sütün içinde bulunan triptofan doğal bir aminoasit, rahatlamaya ve daha güzel uyumaya yardımcı oluyor ve daha sonra metazbolizmada mutluluk hormonu diye bilinen serotonine çeviriliyor. Yanında gele potasyum, kalsiyum ve magnezyum da artı değerler.

8. Romantik ve vazgeçilmez, sıcak çikolata: Sıcak içecekler vücut ısısını arttırdığından beyinde rahatlık hissi oluşturur.

9. Kahve yerine çay: Kahve içmek yerine siyah çayı tercih edin. Yapılan araştırmaya göre 6 hafta boyunca günde 4 bardak çay içmek stresli bir durumda stresi azaltıyor.

10. Biraz da yeşil çay: Yeşil çay teanin aminoasiti bulundurur. Bu da beynin rahatlatan alfa dalgalarını arttırmasını ve strese neden olan beta dalgalarını azaltmasını sağlar.

11. Önce bir bardak soğuk su, sonra rahatlatıcı bir yürüyüş. Su kanın dolaşımını arttırır ve temiz hava endorfin salgılanmasını sağlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI