Ana SayfaYaşamYeni yıla hangi şehirde girilir?

Yeni yıla hangi şehirde girilir?

New York

Yeni yıla bir sokak partisinde girmek isteyenler için New York en doğru adres. Times Meydanı’nda öğlen saatlerinde başlayan yeni yıl kutlamaları gecenin ilerleyen saatlerinde doruk noktasına ulaşıyor. 

Yeni yıl için her yıl milyonlarca turisti çeken New York’ta, milyonların toplandığı Times Meydanı’nda yeni yıla girmeniz, hayranı olduğunuz şarkıcıların konserlerini izlemeniz mümkün. 1907’de beri düzenlenen ‘bal-’ kutlaması da New York’u seçmeniz için bir neden olabilir. 

Bilmeyenler için kısaca hatırlatalım, 1907’den beri devam eden gelenekte elektrikle aydınlatılmış olan kristal ‘zaman topu’ meydanda bir binanın tepesinden sarkıtılıyor ve yeni yıl için geri sayılan dakikalarda bu sayıma uygun olarak aşağı indiriliyor.

 

Noel coşkusunun en yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri de geleneksel yılbaşı ağacının bulunduğu Rockfeller Center. Eğer sizde uyumayan bir şehirde yeni yıla girmek istiyorsanız; New York sabaha kadar açık olan barları, konserleri ve eğlenceleriyle sizi bekliyor. 

Ancak hesaba katmanız gereken soğuğu unutmadan söyleyelim, yeni yıla New York sokaklarında girmeyi planlıyorsanız yanınıza kalın giysiler almayı sakın unutmayın.

 

Paris

Çoğuna göre romantizmin başkenti Paris, yeni yıla girmek için en özel adreslerden biri. Zaten göz alıcı, büyüleyici bir şehir olan Paris’in belki de en güzel zamanı Noel zamanı. 

Yeni yıla Paris’te girmeye karar verdiyseniz, tahmin etmenin hiç de zor olmadığı gibi mutlaka görmeniz gereken ilk yer; Champs Elysees. Eiffel Kulesi’nin ışıklandırmasıyla daha da büyüleyici hale gelen şehir Avrupa’da yeni yıla girmek isteyenler için en doğru adreslerden biri. Özellikle sevgiliniz veya eşinizle romantik bir yeni yıl tatili planlıyorsanız Paris için araştırmalara başlayabilirsiniz.

 

Paris’te yeni yıla girmeye karar verdiyseniz, bilmeniz gerekenler Paris’in bu dönemde hatırı sayılı bir soğuğu olduğu… Romantizmin başkentinde yılbaşı gecesi için resmi içecek ise tartışmasız şampanya, her köşe başında elinde şampanya kadehleriyle yeni yılı karşılamaya hazırlanan insanlarla karşılaşmanız mümkün.  

 Disneyland da yeni yıla eğlenceli bir giriş yapmak için doğru bir tercih olabilir. 

Kar yağışının da olması durumunda Paris yılbaşı için hayallerin ötesinde bir şehir halini alıyor. Muhteşem havai fişek gösterisi de kaçırmamanız gerekenler listesinde üst sıralarda…

Sidney

Yeni yıla en önce giren şehirlerden olan Sidney, yılbaşı için fantastik bir tercih olabilir. Yeni yılı yaz mevsiminin ortasında karşılayan Sidney, Noel kutlamalarında Avrupa ve Amerika kadar iddialı. 

Yılbaşı sizin için de sadece kar ve noel baba anlamına gelmiyorsa, yeni yıla sörf yaparak ve denize girerek de girebilirsiniz. Yılbaşı seyahatiniz içinse küçük bir bavul yeterli olabilir, zira sadece şort, bikini ve askılılarınızı yanınıza almanız yeterli. Güneş kreminizi, şapkanızı ve terliklerinizi de almayı unutmayın. 

 

Artık klasik hale gelen havai fişek gösterisini de unutmayın. 

Moskova

Doğu Avrupa’nın büyülü kentlerinden olan Moskova, yılbaşında benim için en önemli detay kar yağışı diyenleri bekliyor. Moskova kutlamalar için her yıl binlerce çam ağacıyla süsleniyor. Noel kutlamaları içinse uğramanız gereken ilk adres şüphesiz Kızıl Meydan. 

Ancak Rusya’nın dondurucu soğuğunu hesaba katarsak, kapalı alan partilerini düşünmeye başlasanız iyi olur. Ancak Moskova’nın oldukça pahalı bir şehir olduğunu hatırlatalım, zira yılbaşı partisi için oldukça geniş bir bütçe ayırmanız gerekebilir.

Hong Kong

Yeni yıl kutlamalarının ne kadar eğlenceli olduğunu hepimiz biliyoruz, peki yeni yılı iki kez kutlamaya ne dersiniz. Zira Hong Kong’da yeni yıl kutlamaları 10 Şubat’ta düzenleniyor. Yılan Yılı’nın gelişi havai fişeklerle ve iki hafta boyunca sürecek etkinliklerle kutlanacak. 

Çin ve İngiliz kültürlerinin kaynaştığı Hong Kong’da hem miladi takvime göre yeni yıl kutlanıyor hem de Çin Yeni Yılı için etkinlikler düzenleniyor. Mitolojide yılan güç ve enerjiyi simgeliyor.

 

Roma

Antik Roma´da yeni yıl için ailede bereket anlamında elma kutlamaları yapılırdı. Orta Çağ´da kış festivallerinde elma ağaçları, şarkılarla, danslarla kutlanır, elma şarabı içilerek verimlilik duaları yapılırdı. Kutlamaların kökeninde, bir tür Gündönümü ayini bulunur. Çünkü bu kutlamalarda doğanın yeniden doğuşu ve bereketi kutlanır. Roma´nın geleneksel Noel tatlısı ise içine eritilmiş şeker veya balın, yer fıstığının ve kenevir tohumlarının konulduğu bir tür elma turtasıdır. 

Günümüzde ise Roma Avrupa’da aşıklar şehri olarak bilinir. Romantik bir yılbaşı tatili yapmak istiyorsanız Roma’yı da mutlaka listeye eklemelisiniz. Üstelik Paris’e göre bir parça daha sıcak olan iklim koşulları da Roma’yı tercih etmeniz için geçerli bir neden olabilir.

 

Londra

Londra’da yılbaşı denilince akla on binlerce kişinin yeni yıla girmek için akın ettiği Trafalgar Meydanı gelir. Trafalgar o kadar kalabalık olur ki, insanların güvenliğini sağlamak için her yıl ciddi önlemler alınır; West End’de yollar trafiğe kapatılır, metro erkenden çalışmayı bırakır. 

 Yeni yıl kutlamalrı her yıl binlerce turistin akın ettiği Londra’da kutlamaların en önemli özelliği herkesin yeni yılı kutlarken birbirini öpmesidir. Milenyum’da 3 milyon kişinin olduğu meydan, Avrupa’nın en önemli yılbaşı şehirlerinden. 

Uzun yıllar boyunca Londra’da yeni yılın simgesi Trafalgar Meydanı ve Big Ben’in 24.00’de çalmasıydı. Ancak Sidney ve Paris’in başlattığı havai fişek modasına Londra da uydu. 2005’ten bu yana London Eye üzerinden havai fişek gösterileri yapılıyor. Artık Londra’da yeni yıl etkinliklerinin başında bu gösteriyi izlemek üzere gece yarısı Thames Nehri’nin iki yakasına gitmek de yer alıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI