Ana SayfaYaşamYılbaşını yurt dışında karşılayabileceğiniz şehirler

Yılbaşını yurt dışında karşılayabileceğiniz şehirler

BARCELONA

Yılbaşı gecesi saat 12`yi gösterdiğinde İspanyolların yıllardır devam eden bir geleneğiyle tanışabilirsiniz. İspanyollar saat 12`yi gösterdiğinde ağızlarına 12 tane üzüm atıyorlar. Bir sonra ki senenizin “bolluk ve bereket” içinde geçmesini istiyorsanız, siz de yılbaşını İspanya`nın en güzel şehirlerinden biri olan Barselona`da kutlayacaksanız üzümlerinizi yanınızda hazır edin. Son üzüm tanesini ağzınıza attıktan sonra çoğu Barselonalılar Las Ramblas Caddesi`nde ya da Gotik Meydanında toplanarak eğlencelerine devam ediyorlar.

EDINBURG

Edinburg`lular yeni yılın gelişini eğlenceli bir şekilde karşılıyorlar. Eğer yılbaşında Edinburg`da olacaksanız her yerin ışıl ışıl olacağından emin olun. Işıklandırılan Edinburg Kalesi ve ünlü meydanlarda insanlar bir araya gelerek sabahın ilk ışıklarına kadar dışarıda eğleniyorlar. Eğer Edinburg`da bir ev partisine davetliyseniz yeni bir Britanya geleneğiyle tanışmaya hazırlıklı olun. Gece saat 12`de kapı çalacak ve içeri hiç bilmediğiniz biri girecek. Geleneğe göre yeni yılda bir kapının eşiğinden ilk adımını atan kişi yeni senede bolluk ve bereket yaşayacak anlamına geliyor.

LAS VEGAS

24 saat parti ile yeni yılı geçirmek istiyorsanız Las Vegas`a davetlisiniz! Las Vegas`ta dışarıda çok fazla kutlamalar yapılmasa da otellerde eğlencenin en renkli hallerini yaşayabilirsiniz.

LONDRA

Trafalgar Meydanı`nda yeni yıla girmek Londra`nın klasiklerinden biri oldu yıllardır. Saat 12`de çalan “Big Ben” çanlarıyla birlikte insanlar birbirleriyle öpüşerek yılbaşını kutluyorlar. London Eye üzerinde gerçekleştirilen havai fişek gösterilerini izlemek istiyorsanız, Thames nehri kenarındaki yerinizi almalısınız.

PARİS

Açıkhava müzesi olan Paris`te yeni yılı kutlamak için en ideal nokta Champs-Elysees`dir. 20 bin ampülle donatılmış olan Eyfel Kulesi`nin gece yarısı 1`de diğer ışıklandırmaları söndürülür, sadece yanık kalan pırlanta renkli ışıklandırmaları farklı bir görsellik sunar. Gece 12`de ise Eyfel Kulesi`nin önünden yüzlerce havai fişek atılarak kutlama başlar.

PRAG

Çek Cumhuriyet`inde yeni yıl kutlamaları biraz daha geleneksel oluyor. Tarihi sokaklarda insan kalabalığı yaşamak istiyorsanız, romantik sahnelere şahitlik etmek istiyorsanız Prag tam size uygun yılbaşı eğlencesi sunuyor.

RIO

Rio karnavalını aratmayacak kutlamalar istiyorsanız, yılbaşını Copacabana sahilinde geçirmelisiniz. Brezilyalılar yılbaşı gecesi sabahın ilk ışıklarına kadar içki içip dans ediyorlar. Eğer hiç unutamayacağız bir yeni yıl partisi istiyorsanız Rio`da Samba yapmaya davetlisiniz.

TIMES MEYDANI / NEW YORK

Yılbaşını geleneksel eğlenceyle, çığlık çığlığa, insan kalabalığıyla geçirmek istiyorsanız herkesin bildiği en doğru adres New York`taki Times Meydanı! 1907 senesinden beri her sene yılbaşında Times Meydanındaki bir binanın tepesinden aşağıya dev bir kristal top indiriliyor. New York`lular bu geleneğe “Ball-Drop” diyorlar. Yılbaşı gecesi ünlü şarkıcılar da Times Meydanı`nda sahne alarak orada toplanan insanları eğlendiriyorlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI