Ana SayfaYaşamGerçek Rapunzeller

Gerçek Rapunzeller

Asha Mandela rekor sahibi bir Rapunzel. 50 yaşındaki Asha 2008 yılında Guinnes Rekorlar Kitabına girdiğinden beri çevresinde "Black Rapunzel" olarak tanınıyor. 25 yıldır saçlarını uzatan Asha'nın saçlarının şuanki uzunluğu yaklaşık 6 metre.

Dai Yue Qin, namı diğer Bayan Dyq. Çin'in uzun saç kraliçesi ve hali hazırda bir rekortmen. 1964 doğumlu olan Dyq 14 yaşından itibaren saçlarını uzatmaya başlamış. Henüz genç yaşlardan itibaren yarışmalarda dereceler alan Dyq, saçlarını haftada iki kez yıkadığını ve her yıkamasının altı saat sürdüğünü söylüyor. Kurulama içinde ipe asmak gerek sanırım.

Ve zamanının Beyonce'u diyebileceğimiz derece de ünlü olan Sutherland Kardeşler. 19. yüzyılda geniş çapta yankı uyandıran yedi kız kardeş saçlarıyla dünyayı savuruyorlardı diyebiliriz. Sarah, Victoria, Isabella, Grace, Naomi, Dora, ve Mary Sutherland isimli yedi kardeş aynı zamanda şarkı söyleyip enstruman da çalıyorlardı. Ancak asıl mesele hiçbir zaman onların sanatı olmadı.

Brezilyalı genç kızımız Natasha Moraes De Andrade saçlarını ailesi için süpürge etmese de onları kullanarak ailesine finansal destek sağlıyor. Çok küçük yaştan beri saçlarını uzatan Natasha, saçlarının yıllık bakım ücretinin yaklaşık bin dolar yani günümüz hesabıyla üç bin lira yapması nedeniyle ailesini daha da zor durumda bırakmamak için onları kestirmeye karar veriyor. Ve sonrasında kestirdiği saçları kendisine bir gelir olarak geri dönüyor. Yıllarca uzattığı saçlarından yaklaşık on beş bin lira kazanan ve ailesine yardım eden Natasha'nın yeni hedefi saçlarını tekrar uzatıp ailesine bir ev almak. Kendisine kolaylıklar diliyoruz…

Adeta anasının kızları diyebileceğimiz bir aile var şimdi de karşımızda. Eşi ve çocuklarıyla birlikte Illinois'da yaşayan Terelynn Russel uzun yıllardır saçlarını uzatıyor. Kızları da annelerinin peşinden gidip onun rekorlarını egale etme hayali kuruyor. Katıldığı çeşitli karnavallardan ödülle ayrılan Terelynn Russel ileride bu ödülleri kızlarıyla paylaşacakmış gibi görünüyor.

Aimee Chase henüz 11 yaşında ama o da kendisine listemizde yer buldu. Onun ayrı bir özelliği de doğduğu günden bu yana saçlarının hiç kesilmemiş olması. Aimee'nin hedefi saçlarını olabildiğince uzatıp en sonunda zamanı gelince bunu kanserli çocukların iyiliği için çalışan bir organizasyona bağışlamak.

Şimdi de Çinli anne Ni Linmei ile tanışın. 14 yıldır saçlarını kestirmiyor ve şuan saçları yaklaşık 5 metre. Ni Linmei saçlarını hergün düzenli olarak tarıyor ve çevresi tarafından uzunluğu olduğu kadar saçlarının siyah rengi de hayranlık topluyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI