Ana SayfaYaşam30 yaşına gelmeden mutluluk ile ilgili bilmeniz gerekenler

30 yaşına gelmeden mutluluk ile ilgili bilmeniz gerekenler

30 yaş hemen herkes için özel bir evreye geçiştir. Gençlikten olgunluğa geçişin ilk adımı olan bu yaşa gelmeden, bu olgunluk sürecine hazırlanırken çok daha huzurlu bir birey olmak için mutluluğa dair bilmeniz gerekenler bu yazıda.

1. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamadan kabullenin. Bunun akabinde başkaları için mutlu olabildiğinizi fark edeceksiniz. Başkalarının başarıları sizinkileri eksiltmez. Birilerine destek olmanın ve onlardan destek görmenin gücüne inanın. Bu sizi daima daha ileriye taşıyacaktır.
2. Bazen insanları hayal kırıklığına uğratmaktan kaçındığınız anlar olabilir. Ama gerçek şu ki, sadece kendi mutluluğunuza odaklanmalısınız ve gerektiğinde kocaman bir HAYIR diyebilmelisiniz.

3. Mucizeler beklemeyin. Yaşınız 30 olduğunda artık ulaşılabilir hayaller kurmanız gerektiğini bilmelisiniz. Zira yapamayacağınız planlar oluşturup başaramadığınız takdirde hayal kırıklığına uğramak istemezsiniz. İmkansız demesek de, ulaşması göstermek istemeyeceğiniz kadar ekstra çaba ve şans gerektiren konularda hayaller kurmak vaktinizi kötü değerlendirmenize neden olabilir.
4. Sosyal medyada kendinizi kötü hissetmenize neden olan kişileri takip etmeyin. Sürekli özlü sözlerle birilerine mesaj vermeye çalışan o üniversite arkadaşınızı takipten çıkarmanın artık vakti gelmedi mi?

5. Hatalarınızın üzerinde gereğinden fazla durmayın. Kendinizi affetmeyi bilin ve hayata devam edin. Elbette bazı yanlışlar yapacaksınız. Yapmak zorundasınız. Yanlışlar ve hayal kırıklıkları olmadan size nelerin iyi geleceğini bilemezsiniz.
6. 30’lu yaşlar pek çok kişi tarafından aile kurmak ve çocuk sahibi olmakla ilişkilendirilir. Bunları önemsemeyin. Evlenmek ve çocuk sahibi olmak konusunda zihninizde soru işaretleri varsa bunun üzerinde durmayın. Başkalarına göre değil, kendinize göre yaşayın.

7. Hayat ne yazık ki adil değil. Her zaman her konuda ve durumda daha iyisi olduğu gibi daha kötüsü de olacak. Siz sahip olmadıklarınıza değil, elinizdekilere odaklanmayı seçin ve bunun kıymetini bilin.

8. İstediğiniz gibi bir yaşam kurabilirsiniz. Ancak şunu aklınızdan çıkarmayın: Değişebilirsiniz ama başkalarını değiştiremezsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI