Ana SayfaYaşam71. Cannes Film Festivali Başladı

71. Cannes Film Festivali Başladı

Bu sene 71'incisi düzenlenen Cannes Film Festivali, eski Hollywood film yapımcısı Harvey Weinstein ile ortaya çıkan cinsel taciz ve istismar skandalı gölgesinde başladı.

İranlı yönetmen Asger Ferhadi'nin Everybody Knows (Herkes Biliyor) isimli filmi ile perdelerini açan festival, skandal sonrası cinsiyet eşitliği tartışmalarının gündeme geldiği bir ortamda yapılıyor.

İranlı yönetmenin İspanyolca dilinde ve Penelope Cruz ile Javier Bardem'in aralarında olduğu oyuncularla sahne alan Everybody Knows gösterimi öncesi festival jüri başkanı Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett, çoğunluğu kadınlardan oluşan jüri üyelerini tanıttı.

Sinema dünyasındaki en prestijli ödüllerden birisi olan Altın Palmiye'nin kazananını bu sene belirleyecek olan jürinin çoğunluğunun kadın olması hakkında görüşlerini paylaşan Blanchett, Weinstein skandalı sonrası başlayan ve tacize uğrayan kadınların seslerini yükseltmelerini sağlayan #MeToo (Ben de) hareketinin bu ve sonraki festivallerde elbette bir rol oynayacağını, ancak karar verme mekanizmalarını etkilemeyeceğini belirtti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI