Ana SayfaİlişkilerAyrılık Sonrası Süreçte Toparlanmanıza Yardımcı Olacak 5 Kitap

Ayrılık Sonrası Süreçte Toparlanmanıza Yardımcı Olacak 5 Kitap

Sen Gittin Gideli- Elena Ferrante

Sen Gittin Gideli, kocası tarafından terk edilen ve iki çocuğuyla birlikte ayakta kalmaya çalışan Olga’nın hikâyesini anlatıyor. Olga kocasının ani kararının ardından, hayatın bütün sorumluluklarını tek başına sırtlanmak zorunda kalır. Bu çalkantılı dönemde kocasıyla, çocuklarıyla ama en çok da kendisiyle yüzleşir. En basit işler bile büyük sorunlara dönüşürken, Olga, yaşadığı büyük üzüntü ve hayal kırıklığının üstesinden gelmeye, dahası akıl sağlığını korumaya çalışır.

Benimle Kal- Ayobami Adebayo

Yejide annesiz büyüyen bir çocuktur. Babasının dört eşi de ona annelik etmez. Üniversitede okurken Akin ile tanışır. Birbirlerine âşık olurlar. Dört yıldan sonra birbirlerini çok sevdikleri halde, çocukları olmadığı için korkunç bir baskı altındadırlar. Tıbben çocukları olmaması için bir neden yoktur. Yejide çocuk sahibi olmak için defalarca hastanelere gider. Tıptan umudunu kesince, alışılmışın dışında arayışlara başlar: Ruhani liderlere ve büyücü doktorlara başvurur.
 

Çokeşliliğin geçerli olduğu Nijerya’da aile büyükleri Akin’e ikinci bir eş bulmaya karar verirler. Yejide ne pahasına olursa olsun hamile kalmak zorundadır. Karşılığında korkunç bir bedel ödeyecek olsa bile.
 

Benimle Kal 1980’lerin Nijeryası’nda sosyal ve siyasi olayları fona alan çok renkli bir hikâye.

Ve İşte Onu Böyle Kaybedersin- Junot Diaz
 

Ve İşte Onu Böyle Kaybedersin'de ana karakterlerin ortak bir becerileri var: İlişkilerini mahvetmek. Bu kitap zafer, pişmanlık ve yakarışlarla kaplı bir itiraf günlüğü; kaybedilen aşkların ve artık onarılamaz olanı onarmaya çalışan insanların öyküsü. Pulitzer ödüllü Junot Diaz insan yüreğinin bitmeyen özlemini ve kaçınılmaz kofluğunu öylesine içten ve etkileyici bir dille sunuyor ki, satırlarda gezerken siz de "kaybetmek" istiyorsunuz, ama mümkünse Yunior gibi.

Yirmi altı dile çevrilen, yayımlandığı tüm ülkelerde okur ve eleştirmenlerden büyük övgü toplayan, National Book Award 2012 finalisti Ve İşte Onu Böyle Kaybedersin bize "aşkın yarı ömrünün sonsuz olduğunu" hatırlatıyor.

Küçük Güzel Şeyler- Cheryl Strayed
 

Hayat zor olabilir: sevgilin seni aldatır; sevdiklerinden birini kaybedersin; faturalarını ödeyemezsin; yalnızlık içinde kıvranırsın ya da her şey harika olabilir: Hayatının en ateşli anlarını yaşarsın; o kıyak işe girersin; romanını yazmak için cesaretini toplarsın. Binlerce insan tavsiye almak için Şeker’e başvuruyor. Şeker, birçok konuda kendi hayatından damıttığı çözümleri okurlarına sunuyor, bunu yaparken kendi hayat deyimlerini, çekinmeden ortaya koyuyor…
 

Mizahla, öngörüyle, tutkuyla – ve kesinlikle dürüstlükle – harmanlanmış bu kitap, hayatın karşımıza çıkardığı her şeye merhem oluyor. 

Kız Kardeşim Seri Katil- Oyinkan Braithwaite

Bir akşam yemeği sırasında kız kardeşinizden gelen imdat çağrısına nasıl karşılık verirsiniz? Korede’nin listesi bellidir: çamaşır suyu, lastik eldivenler, çelik gibi sinirler ve dayanıklı bir mide. Bu ölümcül kız kardeş Ayoola’nın “meşru müdafaa” adına işini bitirdiği üçüncü erkek arkadaş, ablasının maharetli ellerine terk ettiği üçüncü cesettir. Korede’nin polise gitmesi herkesin hayrına olacaktır belki ama ne demişler, kol kırılır yen içinde kalır. Ta ki Korede’nin hemşire olarak çalıştığı hastanedeki doktoru baştan çıkarana kadar…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI