Ana SayfaYaşamBanyoda Elektrik ve Su Tasarrufu Yapmak İçin Etkili İpuçları

Banyoda Elektrik ve Su Tasarrufu Yapmak İçin Etkili İpuçları

Banyoda Elektrikten Tasarruf Etmenin Yolları

  • Kullanmadığınız her şeyin fişini çekin.

    Saç kurutma makinesi, saç düzleştiricisi, saç maşası, epilasyon aletleri, şarjlı diş fırçaları… Kullandığınız ürün her ne olursa olsun, şarjı dolduktan sonra ve kullanmadığınız zamanlarda fişlerini prizden çıkarın. 
     

  • LED ampul kullanın.
     

    LED ampuller, en iyi enerji tasarruflu ampuller olarak dikkat çeker. Fiyatları diğer ampullere göre biraz daha yüksek olsa da, günün sonunda yaptığınız tasarrufa değen bir yatırım olarak görülebilir. Üstelik LED ampuller diğer ampullere göre çok daha parlak bir ışık verir. Bu da banyoda güzellik, makyaj ve bakım rutininiz için size yardımcı olacak aydınlık demektir.
     

  • Duş sürenizi kısaltın.

    Hem su hem de elektrik tasarrufu için duş ve banyo sürenizi kısaltın. Sıcak su için kullanılan elektriğin daha az olması için ve daha az su tüketmek için duş sürenizi azaltabilirsiniz. 

     

Banyoda Sudan Tasarruf Etmenin Yolları
 

  • Su tasarruflu duş başlığı edinin.

    Tipik duş başlıklarından ziyade su tasarrufu imkanı sunan duş başlıklarından edinerek banyoda su tasarrufu yapabilirsiniz. 

     

  • Cilt bakım ürünleri veya duş jeli kullanırken suyu kapatın.

    Kulağa ne kadar basit bir öneri gibi gelse de, tıpkı diş fırçalarken suyun açık unutulması gibi, duş jeli ve body scrub, peeling gibi ürünler kullanırken de suyun açık kaldığının farkında olmayabiliyoruz. Bu nedenle de etkili bir öneri!

     

  • Duşta akan suyu biriktirip değerlendirin.

    Duşta şampuansız ve sabun kalıntısız durulama suyunu biriktirmek için birkaç kova veya kap yerleştirebilirsiniz. Böylece bu su ile bahçenizi ve balkonunuzu yıkayabilir, bitkilerinizi sulayabilirsiniz.

    ​​​​​​​

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI