Ana SayfaGüzellikBazı Kadınlar Neden Makyaj Yapmaktan Hoşlanmaz?

Bazı Kadınlar Neden Makyaj Yapmaktan Hoşlanmaz?

Makyaj her kadında farklı anlamlar taşıyabiliyor. Kimisi sadece sevdiği için, kimisi daha güzel göründüğünü düşündüğü için, kimisi de daha çekici hissettirdiği için yapıyor. Makyaj yapmayan kadınlarda ise durum biraz farklı; bazı kadınlar makyaj yaptıktan sonra aynadaki yüzü tanıyamadıklarını ve o yüzün kendilerinden daha mutlu göründüğünü düşünüyor. Ve o yüze alışmanın zor olduğunu düşünüyorlar. Makyaj yapmıyorlar çünkü kendilerini göstermekten hoşlanmıyorlar. Tabii bu her kadın için geçerli değil, bazıları makyaj yapmaktan sadece hoşlanmıyor.  

Yani kadınların bir kısmının makyaj yapmama nedenini olumlu olarak özgüven sahibi olmaları ve kendilerini kabul etmelerine, olumsuz olarak da düşük özgüvene sahip olmalarına ve aşamadığı problemler yaşamalarına bağlayabiliriz.

Bir anne veya yaşlanan bir kadın, artık kendini çekici bulmak istemediği için makyaj yapmıyor olabilir. Veya daha önemli şeylerin olduğunu düşünen kişiler de aynı şekilde makyaj yapmıyor olabilir.

Ama bazıları kendilerini beğenmek istemedikleri, aynaya bakmaktan haz etmediği için makyajı reddediyor. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız, kendinizi sevmekle ilgi çalışmaları deneyebilirsiniz. Her gün aynanın karşısına geçip kendinize “seni seviyorum” demeyi deneyin. Çünkü çok güzelsiniz, çok çekicisiniz ve hem kendiniz hem de başkaları tarafından sevilmeyi hak ediyorsunuz.

Doğal güzelliği savunan her kadın düşündüğünüz kadar özgür ruhlu olmayabilir. Bazı kadınlar sadece cesur görünmek istiyor. Bu nedenle de çıplak bir yüzle dolaşıyorlar. Bu tarz kadınlarda makyaj yapmamak, hiçbir şeye ihtiyacım yok hissini uyandırıyor. Veya tamamen kendilerini inkâr etmelerinden de kaynaklanıyor olabilir. Bu durum da sürekli başkaları tarafından inkâr edildiklerini düşündükleri için ortaya çıkıyor.

Eğer bu durumdan rahatsızsanız, inançlarınızı tam tersi yönüne çevirebilirsiniz. Yani sizi inkâr eden kim, ya da makyajın yakışmadığını veya sevmediğinizi söyleyen şey ne? Bunları bulduktan sonra eminiz ki kendinize olan bakış açınız değişecek.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI