Ana SayfaİlişkilerToksik ilişkinizi 6 adımda sağlıklı bir ilişkiye dönüştürün

Toksik ilişkinizi 6 adımda sağlıklı bir ilişkiye dönüştürün

Cümlelerinizdeki olumsuzlukları azaltın

Olumsuz ve suçlayıcı cümleler kurmamaya özen gösterin. İletişiminizi sen dili ile değil “ben” dili ile gerçekleştirin. Örneğin partnerinizi “Konuşurken beni görmezden geliyorsun.” şeklinde suçlamak yerine, ona “Bir şey söylemeye çalıştığımda ve bir cevap alamadığımda kendimi incinmiş hissediyorum.” diyerek hislerinizi belli edin.

Dürüst olun

Önce kendinize, sonra partnerinize. Bir şeye kırıldığınızda bunu açıkça söyleyin. Tabii partnerinizin duygularını incitmeyecek şekilde… Size “Bir sorun mu var?” dediğinde bir sorun olmasına rağmen “Hayır.” demeyin. Pasif agresif tavırlar sizi sadece yıpratır. Dürüstçe yüzleşmek daima daha yararlı olacaktır.

Kini bir kenara bırakın

Onu seviyorsunuz, o da sizi. O halde çözüme kavuşabilecek konuları içselleştirip kine dönüştürmeyin. Biliyorsunuz ki bazen bazı hareketlerin sebebi siz olmuyorsunuz. Gün içinde bambaşka şeylere canımız sıkılabiliyor ve bunu genellikle en sevdiklerimize yansıtıyoruz.

Fiziksel açıdan bağlı olun

Seks, ön sevişme, hatta bazen ufacık bir öpücük. Sarılma, beklemediğiniz anda gelen bir temas. Bunlar ilişkiyi iyileştiren ve bağı güçlendiren detaylar. Fiziksel bağlantıyı koparmamaya özen gösterin.

Takdir edin

Bazen sevgi ufacık detaylarda gizlidir. Üşüdüğünüzü fark edip ceketini size sunması, hastalandığınızda sizi koşarak doktora götürmesi… Bunlar ufak ama etkili nüanslar. Değerini bilin ve takdir edin. Partneriniz doğru şeyi yaptığını ve sizin bunu fark ettiğinizi bilsin.

Eğlenceli anlar paylaşın

Yaptığınız aktiviteler rutinleştiğinde sıkılmaya başlarsınız ve bu da kavgalara zemin hazırlayabilir. Sevdiğiniz ve eğlendiğiniz şeyleri birlikte yapmayı deneyin. Birlikte eğlenmek insan ilişkilerinin her türlüsünde bağı güçlendirir. Bunu ilişkinizde de uygulayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI