Ana SayfaSağlıkÇocuğunuza İyilik Yapın: Balenin Faydaları

Çocuğunuza İyilik Yapın: Balenin Faydaları

Öncelikle dileğimiz baleye dair cinsiyetçi ayrımı zihninizden uzaklaştırmanız olacak. Zira bale pembe tütülerden ibaret bir fiziksel aktivite değil. Fiziksel olarak oldukça zorlayıcı olan bu sporu kız- erkek fark etmeksizin her çocuğun en azından denemesi öneriliyor.

Balenin yararlarına bakacak olursak;

  • Bale özgüven konusunda oldukça yardımcı bir spor. Dans çizgisinde ilerleyebilen çoğu spor ve fiziksel etkinlik gibi bale de çocuklarda sahnede olmayı normalleştiriyor ve bu da çocuklardaki içe kapanıklık, özgüvensizlik gibi durumların önüne geçiyor. Bale yeteneklerini keşfedebildikleri ve ilerleme kaydedebildikleri bir alan. Böylece çocuklar ilerlemelerinin bilincinde olarak hayattaki zorluklarla baş  etmede korkusuz oluyorlar. Sabır ve öz disiplin de cabası.
  • Özellikle okuldan sonra bale dersi alan çocukların stres ve endişeden korunduğunu söyleyebiliriz.Gruplarla çalışmak ve bir şeyler paylaşmak çocuklara kolay arkadaş edinme, rahat iletişim kurma gibi beceriler kazandırıyor.
  • Bale dersi alan çocukların okulda uyumlu birer öğrenci oldukları gözlemlenmekte. Bale odaklanmaya yardımcı oluyor.
  • Bale yapan çocuklar küçük yaştan itibaren vücutlarını, kemik yapılarını ve ağırlık merkezlerini bilerek büyürler. Fiziksel güç ve sağlık için de bale biçilmiş kaftan.
  • Bale yaratıcılığı geliştiriyor. Bale yapan çocuklar duygularını çok daha kolay ifade ediyorlar. Estetik yönü de güçlü olan bale, sporların arasında en sanatsal olanı olarak biliniyor. Sanata yatkın bir birey yetiştirmek istiyorsanız çocuğunuzun hayatına küçük yaşlardan itibaren baleyi sokmanızda yarar var.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI