Ana SayfaYaşamDaha Dik Göğüsler İçin 10 Egzersiz!

Daha Dik Göğüsler İçin 10 Egzersiz!

Bu ısınma egzersizi sayesinde duruşunuz düzelecek ve sırtınız güçlenecek. Düz bir şekilde durun ve başınızı geriye doğru yatırın.Ardından kollarınızı yukarı doğru uzatın ve gökyüzünden yıldız topluyormuşsunuz gibi elinizi yumruk yapın. Hareketi istediğiniz kadar tekrarlayın.
 

Sırt ve boyun güçlenme hareketlerinden biri olan bu hareket, göğüs kaslarınızı da rahatlatır. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın ve vücudunuzu öne doğru bükün. Sırtınızın konumu zemine paralel bir şekilde olmalı. Kollarınızı rahatlatın ve kollarınızı aşağı doğru indirin. Ardından geriye doğru giderken kollarınızı sağa ve sola doğru sallayın.
 

Vücudun üst kısmını çalıştıran Kobra egzersizi, başlarda zor gibi gözükür ancak Pratik yaptıkça daha kolay yapacağınız bir hareket olacaktır. Karnınızın üstüne yatın. Ellerinizi başınızın arkasında birleştirin. Üst vücudunuzu ve başını yerden yavaşça kaldırın. Başınızı kaldırırken dirseklerinizi de yanlara doğru tutmaya gayret edin. Bu hareketi yaparken bacaklarınızın bitişik olmasına dikkat edin.

Göğüs kaslarını en iyi hangi egzersiz çalıştırır diye düşünüyorsanız bu hareket tam da aradığınız hareket. Bacaklarınız kalça genişliğinde açık olacak şekilde dik durun. Bir tenis topunu göğüs hizasında avuçlarınızı arasına alın. Tenis topunu avuçlarınız içinde sıkarken kollarınızı birbirine doğru itin, rahatlayın ve hareketi tekrarlayın.
 

Sırt güçlendirme ve göğüs kaslarını yumuşatma hareketleri arasında sayılan bu hareket için, avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde kollarınızı yukarı doğru uzatın. Her avuç içinize bir kitap koyun. Kitap yerine başka ağırlık da kullanabilirsiniz. Kollarınızı yana doğru açın ve sonra önünüzde birleştirin.
 

Makas hareketi göğüs kaslarınızı çalıştıran ve duruşunuzu gerçekten düzelten bir harekettir. Kollarınızı avuç içleriniz yere bakacak şekilde yana doğru açın ve ardından kollarınızı üst üste gelerek X harfini oluşturacak şekilde öne doğru birleştirin. Başlangıç pozisyonuna tekrar gelerek hareketi tekrarlayın. Yorulana kadar yapın.

Albatros hareketi göğüs kaslarınızı çalıştıracaktır. Bacaklarınızı kalça genişliğinde açın. Avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde kollarınızı yana doğru açın. Kollarınızı olabildiğince geriye doğru gerin ve daha sonra başlangıç konumuna geri dönüp hareketi tekrarlayın.

Bacaklarınız bitişik olacak şekilde ayakta durun. Bir yastık alıp ellerinizin arasında tutun. Yastık ellerinizin arasındayken kollarınızı birbirine doğru itip yastığı sıkıştırmaya çalışın. Göğüs kaslarınızın yandığını hissedeceksiniz.

Kollarınızı göğsünüzün önünde avuç içleriniz dirseklerinize değecek şekilde kavuşturun. Bu pozisyondayken kollarınızı yukarı aşağı kaldırmaya çalışın. Kaldırmaya çalışırken dirseklerinizi avuçlarınızla bastırın.

Göğüs ve sırt kaslarınızı çalıştıracak bu hareket için, ellerinizi dirsekleriniz omuz hizasında olacak şekilde çenenizin altında birleştirerek yerleştirin. Çeneniz ile avuçlarınızı aşağıya doğru itin ve avuçlarınızla olabildiğince güçlü bir şekilde bu baskıya direnmeye, ters yöne doğru kuvvet uygulamaya çalışın.

Kaynak: Bright Side

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI