Ana SayfaGündemEn İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı Kimin Olacak?

En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı Kimin Olacak?

26 Şubat 2017 günü verilecek olan Akademi ödülleri için Ocak 2017’de oylamalar yapılacak. Peki bu yıl hangi filmlerdeki rolleriyle kadın oyuncular Oscar heykelciğini kaldırmak için aday gösterilecek?

İşte 89. Oscar’da “en iyi kadın oyuncu” adayı olabilecek oyuncular…
 

Eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy’yi canlandıran Portman, filmdeki performansıyla en güçlü Akademi adayı. 2005 yılında Closer filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ına aday gösterilen Portman, aynı dalda Altın Küre ödülünü aldı. 2011 yılında Siyah Kuğu filmindeki performansıyla da en iyi kadın oyuncu Oscar’ı ile Altın Küre ödülünü kazandı.

Amy Adams gibi Annette Bening de adaylıklarına rağmen henüz ödül alamamış bir isim. 30 yıllık kariyeri boyunca bugüne dek dört kez Oscar adayı olan oyuncu, filmde, 1979 Kaliforniya’sında bekar bir anneyi canlandırıyor. Filmde, üç kadının aşkı ve özgürlüğü keşfetmesi konu alınıyor.

Leonardo DiCaprio ve Julianne Moore’un dört adaylıktan sonra Oscar heykelciğine kavuşmasının ardından beş kez aday olup da henüz hiç Oscar kazanamayan Amy Adams’ın bu yıl şeytanın bacağını kırıp kıramayacağı merak konusu. Adams’ın 'Nocturnal Animals' (Gece Hayvanları) filmiyle ya da 'Arrival' (Geliş) filmiyle aday olması bekleniyor. Çünkü aynı kategoride iki adaylık alınamıyor.

2016 Sundance Film Festivali’nde prömiyeri yapılan ‘Christine’nin Rebecca Hall’a ödül getirmesi bekleniyor. Çünkü Hall’ın Christine Chubbuck karakterine hayat verdiği film, festivalin gözdelerinden biri oldu.

Bu yıl ‘The Lobster’, ‘The Light Between Oceans’ ve ‘Complete Unknown’ filmlerinde rol alan Rachel Weisz’in en iyi performansı The Lobster’da sergilediği düşünülse de ‘Denial’ filmiyle Oscar’a koşabileceği öngörülüyor. Weisz filmde, Holokost inkarcısına karşı mahkemede savunma yapan bir tarihçiyi canlandırıyor. Weisz, 2005 yılında ‘The Constant Gardener’daki rolüyle “en iyi yardımcı kadın oyuncu" ödülünü kazanmıştı.

Kedi-fare gerilimini yansıtan filmle Fransız oyuncu, en güçlü Oscar aday adaylarından. Huppert, orta yaşlarını yaşayan, kocasından ayrılmış ve cinsel saldırıya uğramış bir kadını canlandırıyor. Kimliğini bilmediği adamı bulmak için çabalayan Michelle karakteriyle karşımıza çıkan Huppert, 1996 yılında César Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu seçilmişti.

Toplam 19 kez Oscar’a aday olan ünlü Hollywood yıldızı için 20’nci adaylık gelebilir mi? Kramer vs. Kramer ile en iyi yardımcı oyuncu dalında ilk Oscar'ını kazanan Streep, Sophie's Choice ve Iron Lady filmleri ile en iyi kadın oyuncu dalında iki tane daha Oscar aldı. Biyografik yapımda Streep, yeteneksiz operacı Florence'ı canlandırıyor.

İki Oscar ödüllü oyuncu Sally Field, filmde, kendisinden yaşça küçük iş arkadaşına aşık olan Doris karakterine hayat veriyor.

Daha önce Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi filmindeki performansıyla Oscar’a aday olan Henson'ın, geçen yıl Oscar’ın “çok beyaz” olduğu eleştirilerinden ve protestolarından sonra bu yılın adaylarından biri olması bekleniyor. Film, üç siyahi kökenli kadının NASA'da büyük işlere imza atmalarını konu alıyor.

Müzikal filmde müzik ve dans yeteneğini konuşturan Emma Stone’un, Los Angeles'ın acımasız düzeninde aktris olmaya çalışan Mia rolüyle Oscar’a aday olması bekleniyor. Ancak daha önce Renée Zellweger’in 'Chicago' ve Nicole Kidman’ın 'Moulin Rouge' müzikalleriyle aday olup ödülü kazanamaması, Akademi’nin müzikal oyunculuğuyla aday olma şansı verip kazanma şansı vermediği şeklinde yorumlanıyor. 

Irklararası evlilik yapmış olan Richard ve Mildred Loving çiftini konu edinen filmde Loving’lerin 1958 yılında evlendikleri için Virginia hapishanesinde mahkum edilmeleri anlatılıyor. Negga, bu yılın en iyi kadın oyuncu adayları arasında gösteriliyor.

Chastain, her yıl Oscar ile flört eden oyunculardan. Bu yıl, şimdiye kadarki en sert karakteri, silah kontrol lobicisi Elizabeth Sloane rolüyle Oscar’a daha yakın bulunuyor.

Bu yıl iki filmdeki performansıyla göz dolduran Amy Adams’ın Nocturnal Animals’taki rolüyle Oscar adayı olacağı konuşuluyor. Arrival filmiyle beyazperdede izleyiciyle buluşan oyuncu, Austin Wright'ın 1993 tarihli 'Tony ve Susan' romanından uyarlanan Gece Hayvanları filminde Susan Morrow karakterini canlandırıyor.

Nisan ayında gösterilen filmde Susan Sarandon, kendini kızının hayatına vakfetmek için Los Angeles'a taşınan dul bir kadını oynuyor. Sarandon’ın en iyi performansını sergilediği yapım olarak kabul edilen The Meddler’de ünlü oyuncunun karizmasını konuşturduğu ne sürülüyor.

Jane Austen'ın ölümsüz eserinden beyazperdeye uyarlanan film, yılın en başarılı bağımsız filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Kate Beckinsale’in dul bir kadın olan Susan'ı canlandırdığı filmde, Susan’ın kendisi ve kızı Frederica için uygun eşler aramasını konu alıyor. Beckinale’in Altın Küre’ye ve daha sonra da Oscar’a aday olması bekleniyor.

2 Aralık’ta gösterime girecek olan filmde Brad Pitt ile başrolleri paylaşan Cotillard, II. Dünya Savaşı döneminde bir ajanı canlandırıyor. Fransız oyuncunun en iyi kadın oyuncu adayları arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI