Ana SayfaGüzellikEn Sevilen 5 Chanel Parfümü

En Sevilen 5 Chanel Parfümü

Lily-Rose Depp'in marka yüzü olduğu parfümle aşk yaşamasının bir nedeni var! En iyi Chanel parfümleri sizin için listeledik. Teninize ve koku zevkinize en uygun olanı seçebilirsiniz. 

Chanel No.5 Eau de Parfum

1921 yılında Coco Chanel Rus parfümör Ernest Beaux'tan birkaç notanın bileşimiyle ortaya çıkan bir koku yaratmasını istedi. Çünkü o dönemde kadınlar tek bir çiçek notasıyla oluşturulan parfümler kullanıyorlardı. Ernest Beaux ise uzun uğraşlarının sonunda Fransız moda evinin ilk kokusu olan Chanel No.5'i ortaya çıkardı! 

Chanel'in en ikonik kokusu haline gelen No.5'in üst ve orta notaları gül, ylang-ylang, yasemin, vadi zambağı ve iristen oluşuyor. Alt notalarda ise vetiver, sandal ağacı, vanilya, kehribar ve paçulinin sıcak odunsu izlerine rastlanıyor. Bu büyüleyici çiçek kokusu feminen ve çekici kadın parfümleri arasında en üst sıralarda! Yoğunluğu nedeniyle bir gün ortası parfümü olarak değil, genellikle gece parfümü olarak tercih ediliyor. 

Chanel Chance Eau Tendre

Parfümcü Olivier Polge tarafından tasarlanan meyveli ve çiçekli bu koku, zarif kokular arasında öne çıkıyor. Üst notalarında ayva ve greyfurt esintileri bulunan parfüm oturdukça kalp notasında yer alan yasemini ortaya çıkarıyor. Sıcak ve samimi bir koku olduğunu söylemek mümkün!

Chanel Coco Mademoiselle

Daha hafif, tatlı ve kremsi kokulardan hoşlananlar için en ideal seçim ise Mademoiselle olacak! Sicilya portakalı, paçuli ve Türk gülünün birleşimiyle yaratılan koku, diğer Chanel parfümlerinde de olduğu gibi kalıcılığıyla dikkat çekiyor. Hem gündüz hem gece tercih edilebilecek bu koku yaz ayları için de etkili bir seçenek.

Chanel Le Lion Les Exclusifs de Chanel

Chanel'in 2020'de piyasaya sürülen bu kokusu ne kadar yeni olsa da kısa sürede yüksek bir popülariteye ulaştı. Parfümde vanilya, bergamot ve kehribar gibi notalar öne çıkıyor. Parfüm, Chanel No.5'in çiçeksi olmayan daha sıcak bir versiyonu olarak tanımlanıyor.

Chanel Coco Eau de Parfum

Baharatlı kokulardan hoşlanan iddialı karakterler için önerimiz kesinlikle Coco! 1984 yılında Jacques Polge tarafından yaratılan bu yoğun koku üst notalarında kişniş, mandalina ve Bulgar gülü bulunduruyor. Kalp notalarında mimoza, karanfil, yonca ve portakal çiçeği bulunan kokunun en derinlerinde ise sizi kehribar, sandal ağacı, tonka fasulyesi ve vanilya karşılıyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI