Ana SayfaSağlıkEnerjinizi Arttıracak 10 Besin

Enerjinizi Arttıracak 10 Besin

İçerdiği magnezyum ve B vitamini sayesinde, çiğ badem, enerji metabolizmanız için harika bir besindir. Araştırmalar, düşük magnezyum seviyelerine sahip insanların daha hızlı yorulduğunu gösterir, ayrıca yetersiz B vitamini seviyesi, yorgunluk, sinirlilik ve konsantrasyonda azalmaya neden olabilir. Her gün düzenli olarak tüketebileceğiniz on adet çiğ badem ile enerjinizi kolayca arttırabilirsiniz. 

İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde yulaf, gün boyu tok hissetmenizi sağlar. Kan şekerinizin birden yükselmesi insülin salınımının aniden artmasına, bu da tekrar ani bir kan şekeri düşüklüğüne neden olacağından; uykulu, yorgun ve halsiz hissetmenize neden olur. Yulaf aynı zamanda kan şekerinizi dengeleyerek bu durumu engeller. Enerjinizin düşmemesi için, öğünlerinizde lif kaynaklarına yer vermeniz gerekebilir. İsterseniz kahvaltınızda ya da ara öğünlerinizde yulaf tüketerek daha enerjik hissedebilirsiniz.

Muz, içerisinde bulunan karbonhidrat, lif, B6 vitamini ve potasyum sayesinde, enerji seviyenizi arttırmanız için tüketebileceğiniz en iyi besinlerin başında gelir. Bu nedenle her gün en az bir adet muz tüketerek yorgunluk ve halsizlik hissinizi azaltabilirsiniz.

Vücutta iltihap olması yorgunluğa yol açan başlıca unsurlar arasında yer alır ancak Omega 3 vücuttaki iltihaplanmayı azaltan besin öğelerinin başında gelir. Haftada ki ya da üç gün Omega 3 içeriği zengin olan somon gibi yağlı besinler tüketmeniz, enerji almanız adına sizin için faydalı olacaktır.

Bitter çikolata, içerdiği yüksek kakao sayesinde vücuttaki kan akışını artırarak kaslara ve beyine oksijen taşınmasına destek olur. Aynı zamanda kakaodaki antioksidanların, zihinsel yorgunluğu azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olabileceği ortaya konmuştur. Gün arasında birkaç parça bitter çikolata tüketin, farkı göreceksiniz!

Yeşil çay, stres ve iltihabın neden olabileceği yorgunluğu önler. Ayrıca içerdiği kafein sayesinde zihinsel konsantrasyonu arttırabildiği ortaya konmuştur. Günde iyi fincan yeşil çay içerek daha dinç hissedebilirsiniz.

Yoğurt, içerdiği probiyotikler sayesinde bağırsak mikrobiyotanızı düzenleyerek hem bedensel hem de zihinsel olarak zinde olmanızı sağlar. Aynı zamanda içerdiği B vitamini sayesinde, vücuda alınan enerjinin doğru şekilde kullanılmasına neden olur. Öğünlerinizde en az iki kase yoğurt tüketerek zindelik hisssinizi arttırabilirsiniz.

Yağ ve lif bakımından oldukça zengin olan avokado, hücresel enerjinin üretildiği mitokondrinin optimal işlevi için gerekli olan B vitaminini barındıran iyi bir kaynaktır. İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde, yağda eriyen vitaminlerin emilimini arttırarak, vücut için gerekli enerji kaynağını oluşturur. Günde bir adet avokado tüketerek bedeniniz için gerekli olan enerjiyi alabilirsiniz.

Yüksek C vitamini kaynağı olan turunçgiller, yüksek antioksidan kapasiteleri sayesinde oksidatif strese karşı koruma sağlarlar. Araştırmalar oksidatif stresin, bireylerde yorgunluk hissini arttırabileceğini gösterdiği için, her gün en az bir porsiyon portakal veya limon tüketmek faydalı olacaktır.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler; potasyum, magnezyum, A, C, K vitaminleri, folik asit ve lif bakımından zengindir. Hem zihinsel hem de bedensel yorgunluk ile mücadelede vucüda destek sağlar. Gün içerisinde bir avuç çiğ yeşil yapraklı sebze tüketmek enerji depolamak için iyi bir seçimdir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI