Ana SayfaSağlıkFransız Kadınlarının Çabasız Şekilde Fit Kalmalarının 7 Sırrı

Fransız Kadınlarının Çabasız Şekilde Fit Kalmalarının 7 Sırrı

Fransız kadınlarının güzellik ve stil sırları kadar merak ettiğimiz bir konu daha var: sürekli fit kalmayı nasıl başarıyorlar? İşte bu sorunun izinde, sırları sizinle paylaşıyoruz. 

Kendilerini hiçbir gıdadan mahrum bırakmıyorlar

Leziz yemekler ve şaraplar Fransız kültürünün bir parçası, dolayısıyla sofrada hayır demek biraz zorlaşıyor olabilir. Ancak bol çeşit çok porsiyon taktiği ile her şeyden tadarken, sınırı aşmamış oluyorlar. Ünlü Fransız model Cindy bruna " Eğer Paris'teki evimdeysem kendime her gün yemek pişirmeye çalışırım. Ama eğer restorana gidersem salata söyletmem, en iyi lezzetlerini tadarım!" diyor. 

Jeanne Damas ise balansın önemini vurguluyor "Eğer öğlende şarap içmişsem, günün geri kalanında meyve ya da meyve suyu tüketmem."

Kendilerine özen gösterme mevzusuna değer veriyorlar

Annelerini kendilerine idol olarak almayan bir Parizyen kadın bulmamanız neredeyse imkansız. Model Sigrid Argen " Annem bana kendi cildime ve vücuduma bakmanın önemini hep vurgulardı." diyor. Sezonsal ve taze yiyecekler yemek, bol su tüketmek, küçük porsiyonları tercih etmek Fransız çocuklarına küçükken öğretilen alışkanlıklar arasında. 

Taze yiyeceklere odaklanıyorlar

Fransızların yeme alışkanlıklarının temelini oluşturan taze gıdalar oldukça önemli. Oyuncu Clémence Poésy, "O sezon ne varsa ve ne iyi şekilde paketlenmişse onu yemeye çalışıyorum" diyor. Agren de ekliyor " Özellikle bir diyeti takip etmiyorum ama tabii ki sağlıklı olmaya çalışıyorum. Organik, lokal ve mevsiminde gıdalar tüketmeye çalışıyorum.  Çok fazla sebze, meyve ve fındık tüketiyorum. Ayrıca neredeyse her gün taze balık tüketiyorum." diyor.

Her yere yürüyorlar

Yürümenin fiziksel ve mental yararlarının farkındalar. "Kendimi her yere yürümeye zorluyorum" diyor Caroline de Maigret ve ekliyor "mesela bir yere gidiyorsam arabamı 20 dakikalık uzaklıkta bir mesafeye parkediyorum. paris, çok sık yürüyebileceğiniz bir şehir. Bazen sadece 1 saatimi yürümeye ayırırım. Bu spora gitmekle aynı şey. Zihnim de bu şekilde daha mutlu."

Çok (gerçekten çok) fazla su içiyorlar

Tabii ki bu hepimizin bildiği en eski ve etkili tüyo.  Aynı zamanda Fransız kadınlarının vazgeçilmez ritüeli. "Litrelerce bitki çayı ve su tüketiyorum." diyor Damas. Model Aymeline Valade ise "Sabahları ılık suya mutlaka limon sıkıp içiyorum." şeklinde açıklıyor ritüelini. 

Önceliğin iyi hissetmek olduğunu biliyorlar

Caudalie markasının kurucusu Mathilde Thomas, kitabı The French Beauty Solution'da pek çok kişinin kendilerini iyi hissetirmeyen ürünler kullandıklarını çünkü güzellik için acı cekmenin önemsiz olduğuna inandıklarını söylüyor ve ekliyor "güzellik size keyif verecek bir şey olmalı. Çünkü iyi hissettiğiniz zaman güzel görünürsünüz."

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI