Ana SayfaSağlıkGüneş Kremi Kullanırken Yapılan 8 Yanlış

Güneş Kremi Kullanırken Yapılan 8 Yanlış

ABD Emory Üniversitesi'nden Dermatoloji doktoru Cheryl Gustafson güneş kremi sürmeyi 365 günlük bir alışkanlık haline getirmemizi öneriyor. Evde cam kenarında otururken ya da araba kullanırken bile güneş ışınlar cildimize direkt temas edebiliyor bu da cildimizin yaşlanmasına sebep verebiliyor.

SPF'i  50'nin üzerinde olan koruyucuları cildimize sürdükten sonra daha çok güneşte durabildiğimizi düşünüyoruz ama maalesef yanılıyoruz. Dermatoloji doktorları iki saatte bir güneş koruyucumuzu tekrardan sürmemizi öneriyor. 

Tüm vücudumuzu güneş ışınlarından koruyacak güneş kremi miktarı avucumuza sıktığımızda bir golf topu büyüklüğünde olmalı. 30 SPF güneş koruyucularını bu miktardan daha az kullanmak 10 SPF'e tekabül ediyor. Yani koruyuculuğunu yitiriyor. 

Kulak, dudak, ense, ellerin üstü ve hatta kafa derimiz güneşe en çok maruz kalan ve korumayı unuttuğumuz bölgeler arasında. Dudakları için SPF'li lip balmlar mevcut. Kafa derisi içinse sprey şeklindeki losyonları masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Sudan çıktığımız zaman cildimiz nemli olduğundan kremin emilmesi zor oluyor. Cildinizin iyice kuru olduğundan emin olun ve cildin kremi iyice emmesine izin verin.

Esmer ten rengine sahip olanların cilt hastalıklarına yakalanma oranlarının düşük olduğu bir gerçek fakat bu tek başına yeterli bir koruma sağlamıyor.  Ten renginiz ne koyulukta olursa olsun UV ışınlarından korunmak için güneş kreminin desteğine ihtiyacınız var. 

Suya dayanıklı güneş kremlerinin maksimum 40 dakikaya kadar dayanıklı olduğunu belirten dermatologlar iki saatte bir güneş kremini yenileme kuralını bu ürünleri kullananlara hatırlatıyor. 

SPF'i 30'un altında olan güneş koruyucuları cilt kanserine davetiye olabilir. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI